Z každé televizní stanice jsme vybrali ty nejznámější moderátorky zpráv, které denně vídáte na svých televizních obrazovkách. Zvolte tu nejlepší z nich.

Lucie Borhyová – moderátorka TV Nova (34 let)

V televizi začínala jako asistentka, k moderování hlavního zpravodajství se dostala v roce 1998 a působí zde dodnes. V roce 2011 získala první místo v anketě TýTý a čtyřikrát za sebou vyhrála první místo v anketě ANNO. S řeckým partnerem Nikem Papadakisem má syna Lucase, ale před pár dny praskl její románek s mladým kolegou Michalem Hrdličkou.

Michaela Ochotská – moderátorka TV Nova (28 let)

Od prosince roku 2008 moderovala večerní televizní noviny ve dvojici s Pavlem Dumbrovským. Ten dostal padáka a Míša od té doby moderuje odpolední noviny. Ochotská, která je označována za zlatokopku, byla nedávno přistižena, jak podvádí svého partnera Michala Exnera. Kvůli tenistovi Lukáši Rosolovi, dostala na Valentýna od Exnera kopačky.

Emma Smetana – moderátorka TV Nova (25 let)

Na Nově působí teprve od loňského roku, ale už teď je hvězdou. Moderuje noční televizní noviny a je jednou z nejkrásnějších žen na Nově. Do svých 10 let vyrůstala v Paříži a mluví pěti jazyky. Je historicky první moderátorka v kontinentální Evropě, která se objevila na titulní straně Cosmopolitanu.

Iveta Lutovská – moderátorka TV Nova (29 let)

Půvabná moderátorka se proslavila jako modelka, když se v roce 2009 Českou Miss. Jak už je zvykem krátce po svém vítězství se po 9 letech rozešla s partnerem Radovanem Hynkem a za necelý rok se provdala za bohatého podnikatele Jaroslava Víta. Od srpna 2012 moderuje odpolední televizní noviny.

Kristina Kloubková – moderátorka TV Nova (36 let)

Bývalá baletka se proslavila díky slavným muzikálům, ve kterých tančila, ale také díky svým vztahům. Sedm let žila se zpěvákem Romanem Vojtkem, kterého pak vystřídala za manžela Alana Bastiena. Po dvou letech se rozvedli a Kristina rok randila s Filipem Renčem. Nyní je podruhé vdaná za choreografa Karla Morave, se kterým má půlroční dceru. Na Nově moderuje odpolední televizní noviny.

Renáta Czadernová – moderátorka TV Nova (27 let)

Bývalá modelka a druhá Vicemiss ČR z roku 2006 uvádí hlavní televizní noviny. Dříve tvořila dvojici s Pavlem Dumbrovským, nyní je moderuje s Petrem Suchoněm. Před pár měsíci se kráska z Novy po dvou letech rozvedla s kamaremanem z Primy.

Jana Marečková – moderátorka TV Nova (27 let)

Sympatická brunetka moderuje ranní televizní noviny. Na Univerzitě Karlově, kde studovala, získala titul Miss Academia. Na TV Nova působí teprve od října loňského roku.

Aneta Savarová – moderátorka ČT (26 let)

V době, moderovala na ČT24, podala na svého kolegu Jana Hrubeše trestní oznámení za obtěžování a stalking. Hrubeš Savarovou údajně znásilnil, ta to ale popřela. V květnu 2012 dostala od ČT pokutu za nevhodné oblečení na veřejnosti.

Světlana Zárubová – moderátorka ČT (40 let)

Zárubová je bývalá manželka sportovního komentátora Roberta Záruby, se kerým má syna Viktora. Dva roky po rozvodu se vdala za Petra Witowského a dokázala svatbu i veškeré detaily utajit i před svými kolegy.

Daniela Písařovicová – moderátorka ČT24 (35 let)

V mládí chtěla být modelkou, dokonce se zúčastnila i soutěže Miss ČR, ale neuspěla. Když ji konečně objevila jedna agentura, ztloustla 25 kilo a s modelingem byl konec. V roce 2010 byla oceněna cenou TýTý v kategorii Objev roku.

Jolana Voldánová – moderátorka ČT (44 let)

Prvotřídní profesionálka je 15ti násobná držitelka ceny TýTý v kategorii Osobnost televizního zpravodajství, z čehož čtyřikrát získala první místo. Na ČT působí už od roku 1993. S prvním manželem má syna Vojtu, kterého vychovával její druhý manžel Petr Císařovský. S ním má dceru Katku a vyvdanou dceru Terezu.

Zuzana Tvarůžková – moderátorka ČT (29 let)

Čokoládová kráska vyrostla v Litvínově s českou maminkou a českým tatínkem. Po něm dostala jméno Tvarůžková. Její biologický otec je z Kuby, který kdysi v Litvínově žil v celkem početné kubánské komunitě. Zuzana ho nikdy nepoznala.

Marcela Augustová – moderátorka ČT (48 let)

Moderátorská stálice působí v České televizi už od svých studií. V roce 1998 se  pak stala přední moderátorkou Událostí, které moderuje dodnes. Je trojnásobnou držitelkou ceny TýTý. Je po třetí vdaná a má dva syny. Každého s jiným mužem.

Martina Hynková Vrbová – moderátorka ČT (42 let)

Čtyři roky se s manželem Jiřím Hynkem snažili o dítě, z toho tři roky zkoušeli umělé oplodnění. Pak se rozhodli adoptovat malou holčičku a tři měsíce na to moderátorka otěhotněla. V současné době moderuje pořad Retro.

Sandra Parmová – moderátorka FTV Prima (26 let)

Půvabná moderátorka se proslavila svým malým skandálkem, kdy během přímého přenosu na ČT24, telefonovala se zvukařem Krťou. Možná i díky tomu si ji všimla FTV Prima, kde dnes uvádí hlavní zpravodajskou relaci. Ani tady se nevyhla skandálu, když loni v dubnu prasklo, že už několik měsíců randí se svým kolegou Michalem Janatkou.

Terezie Kašparovská – moderátorka FTV Prima (33 let)

Moderátorka hlavního zpravodajství působí na Primě už řadu let. V říjnu 2011 se rozvedla s manažerem Liborem, pak na nějakou dobu zakotvila s kolegou z krimi zpráv a později chodila s bývalým ředitelem PR oddělení.

Jana Adamcová – moderátorka TV Barrandov (40 let)

Nejznámější sporťačka působila dříve na TV Nova, kde moderovala sportovní noviny od roku 1999. Později se provdala za režiséra Jiřího Adamce, se kterým má dvě děti. Před několika měsíci prodělala náročnou operaci páteře, což ohrožovalo její moderování zpráv na TV Barrandov. Jana se do práce vrátila, i přes obrovské bolesti.