Poté co v roce 2006 kvůli modernizaci vysílání Česká televize vyškrtla z programu hlasatele, zmizela Saskia Burešová do ústraní. Přestože milionům lidí téměř denně prostřednictvím televizní obrazovky vstupovala do jejich obýváků, dnes je běžné, že mladší ročníky ani neví, kdo tato dáma je.

České televizi ale Saskia zůstala věrná dodnes. Už řadu let každý víkend uvádí Kalendárium - pořad, který mapuje výročí známých osob a významných událostí. Kromě Kalendária bývalá hlasatelka moderuje soukromé akce, ráda vaří, užívá si syna a vnučky a v neposlední řadě o manžela režiséra Petra Obdržálka (78), se kterým je už skoro padesát let.

Zastavila čas

Vedle dlouhotrvajícího manželství je záviděníhodný také Saskiin mladistvý vzhled. Ve svých letech se totiž může pyšnit až neskutečně štíhlou postavou a vráskami takřka nezasaženým obličejem.

A jak to Saskia dělá? Kupodivu je to vše práce přírody a kvalitních krémů. Jako bývalá majitelka jednoho z prvních kosmetických salonů v Praze má v tomto oboru perfektní přehled a jako jedna z mála celebrit může pyšně prohlásit, že šikovné ruce plastického chirurga nikdy vyhledat nemusela.

Burešová (pouze) dodržuje správnou životosprávu. „Cvičím, žiju střídmě a snad i zdravě," řekla moderátorka před lety Blesku.

Fotogalerie
23 fotografií