Petr Janda letos zažije první Vánoce s nejmladší dcerou Rozárkou. Před osmatřiceti lety je slavil s první dcerou Martou, ale jak říká, nevidí v tom žádný rozdíl. „S dětmi jsou ty Vánoce pořád krásný, oni si žijou v jiném světě, kterému už mi bohužel nerozumíme. Loni se nám ale nepovedly, shořely mi prskavky dřív než stačila Anežka přijít ke stromečku, tak to chci letos napravit a doufám, že to vyjde,“ svěřil se Blesk.cz Petr Janda.

Své nejmladší dcery se Petr snaží nerozmazlovat velkým množstvím hraček. Jako malý také nedostával hromadu dárků a byl spokojený. „S bráchou jsme tehdy dostali loutkové divadlo a z toho jsme byli úplně vyřízení. Kromě Vánoc jsme nedostávali dárky vůbec,“ vzpomínal Petr na své dětství.  

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda Vanoce Tereza Kühnelová, Ondřej Rybár

U Jandů se sice nedrží žádné rodinné tradice, ale štědrovečerní večeři mají stejnou jako ostatní. „Ráno budu muset zabít kapra, na to se vůbec netěším. Ale na štědrovečerní tabuli si u nás velmi potrpíme,“ říká Janda, který kromě rybí polévky, o Vánocích vaří.

O svátcích se Petr Janda těší každoročně na svou neoblíbenější pohádku Pyšnou princeznu. „Koukáme se všichni, to ani nikdo nedutá,“ usmívá se Petr, který si na novodobé pohádky nepotrpí.

Fotogalerie
7 fotografií