Vzhledem k tomu, že se Voříšek neprovinil proti interním předpisům a neporušil smlouvu s televizí, není snadné se s ním navždy rozloučit.

Padák

„Kdyby mu chtěli dát padáka, museli by mu vyplatit tučné odstupné,“ tvrdí zdroj z Novy. Moderátor, který byl nařčen ze spolupráce s Stb, je v současné situaci vlastně na koni. Dokud se totiž neprokážou nebo nevyvrátí spekulace o jeho údajné estébácké minulosti, bude dostávat od Novy plat, jako by normálně chodil do práce.

Kapesné

Podle informací Blesku by se mělo u Voříška jednat o zhruba 50 tisíc korun, což je pro nepracujícího člověka více než krásné kapesné. Sám moderátor se po domluvě s právníkem k celé situaci nechce vůbec vyjadřovat.

Víc než na penězích mu totiž záleží na tom, aby bylo očištěno jeho jméno a aby jeho nedobrovolný odchod z televize neodnesla i moderátorská kolegyně Markéta Fialová.

Televize k celé situaci také raději mlčí. „Jedná se o interní záležitost, kterou na veřejnost nekomentujeme,“ sdělil Blesku ředitel komunikace Novy Josef Koukolíček.

Fotogalerie
5 fotografií