Z dostupných informací vyplývá, že smlouvu na „zkvalitnění služeb Farmy Bolka Polívky a rozšíření o wellness“ s ním brněnská stavební firma Kaláb sepsala v srpnu 2009. Celková cena díla přesáhla 24,5 milionu korun!

Splátky

Ředitel stavební firmy Tomáš Kaláb upřesnil, že na farmě přistavovali ubytovací prostory a wellness včetně technologií za celkem 31,9 milionu korun. „Farma nám zaplatila pouze tu část, na kterou měla přiznané dotace EU, to znamená zhruba 23,9 milionu, dále již nezaplatila nic,“ tvrdí Kaláb.

Podle něj Bolkovi nabízeli postupné splácení dluhu a splátkový kalendář. „Přesto nebylo – navzdory slibům pana Polívky – z dluhu zaplaceno nic. Proto nezbylo než postupovat právní cestou,“ uvedl šéf stavební firmy.

Spor

Polívka a jeho partnerka Marcela Černá, která je jednatelkou farmy, nároky stavební firmy neuznávají. „Faktury, se kterými společnost Kaláb spojuje údajnou insolvenci naší společnosti, byly vyfakturovány neoprávněně,“ tvrdí Černá.

Stavební firma podle ní zčásti účtované práce neudělala, zčásti neodpovídaly normám a zčásti byly práce vadné. Navíc farma faktury údajně neodsouhlasila.

„Společnost Farma Bolka Polívky není v insolvenci. Zhotovitel se jen snaží vytvořit na naši firmu tlak, aby o sporném nároku rozhodl soud,“ míní Černá.

Miliony

Podle výpisu z insolvenčního rejstříku bylo dílo provedeno řádně a včas a nevykazuje žádné nedodělky. Saunu s bazénem a příslušenstvím Polívkova přítelkyně Černá, která s ním má tři děti, převzala v září 2010.

„Věřiteli tak vznikl nárok na cenu díla,“ píše právnička stavební firmy v návrhu na zahájení insolvenčního řízení. Nicméně podle faktur dluží firma Polívky stavební společnosti přes 7,9 milionu korun!

Věřitel stále čeká na peníze. A není sám. Architekt Martin Bukolský chce za projekt více než 280 tisíc.

Fotogalerie
6 fotografií