Dědictví 2 by se mělo začít natáčet příští rok v dubnu v Brně a Olšanech. Tam bude mít Bohuš, jenž bojuje s alkoholismem, své sídlo, které bude i nadále objíždět na koni. Po jeho boku stojí asistent Arnoštek, jehož opět ztvární Arnošt Goldflam.

Vztahy původních postav zůstanou zachovány

„Nechci se chválit, ale myslím, že jsem napsal dobrý scénář. Ono to pokračování prvního filmu až tak nebude, spíš to budou takoví Tři mušketýři po dvaceti letech,“ prozradil Blesku Bolek Polívka.

Vztahy původních postav však podle něj zůstanou zachovány. „Bude to hodně o citech a stárnutí, které si Bohuš uvědomuje. Navíc někdo z předešlého Dědictví už nežije a naopak do Bohumilova života přijdou noví lidé,“ vysvětlil vizovický rodák.

A překvapil zvratem na postu režiséra filmu! Pokračování snímku, který natočila Věra Chytilová, totiž bude místo původně ohlášeného Slováka Juraje Nvoty režírovat Robert Sedláček. Ten zabodoval komedií Muži v říji a dramatem Pravidla lži, v němž exceloval Jiří Langmajer. „S Jurajem Nvotou jsme se nakonec nedohodli, tak jsem oslovil Roberta Sedláčka. Toho nabídka velmi potěšila,“ upřesnil Polívka.

Ten už dřív prozradil, že Vlastička v podání Dáši Havlové v Dědictví 2 zněžní. Kromě vdovy po prezidentu Havlovi se na place objeví i další známí herci z původního Kurvahošigutntag: třeba Miroslav Donutil v roli právníka a Ivana Chýlková jako jeho žena.

Fotogalerie
1 fotografie