Natáčení zpestřilo tradiční festival Olšany Open, při němž Polívka slaví vždy poslední červencový víkend narozeniny.

Polívka, který od vojáků z 1.kozohorské divize dostal k narozeninám živou kozu, napsal ke komedii scénář a střihl si menší roli starosty obce. Její vedení řeší netradiční potíže s klauny, kteří se přemnožili v lesích v okolí Olšan.

Premiéru zpozdila bouřka a déšť

Premiéra filmu se měla odehrát na pódiu na Bolkově farmě v sobotu ve 22 hodin. Nakonec ji ale kvůli skluzu v natáčení, následném stříhání filmu a bouřce, která pořádně lomcovala střechou pódia, posunuli o tři hodiny.

„Diváci přesto i v noci vydrželi a pětatřicetiminutová komedie měla úspěch,“ upřesnil pro Blesk.cz manažer farmy a šéf festivalu Luděk Horáček.

Ve filmu hrály Bolkovi děti

Klíčovou postavu však ztvárnila Polívkova dcera Anna (33) coby přesvědčivá zachránkyně ulovených klaunů.

Video
Video se připravuje ...

Režisér F.A.Brabec chystá scénu výřadu klaunů Ondřej Požár

Pomalované šašky v posledních scénách totiž oživí s pomocí hasičů, kteří šašky zkropili vodou z cisterny. „Klauni jsou totiž nesmrtelní!“ konstatovala Anička Polívková.

Ta si v komedii Hon zahrála s nevlastními sourozenci Honzíkem (8), Františkem (6) a Marjánkou (4). Ti spolu s Bolkovou družkou Marcelou Černou coby rodinka klaunů zůstali při lovu ušetřeni. „Na ty nestřílejte, ti sú malí, to sú děti!“ velel myslivcům Bolek v roli starosty.

V rychlofilmu si tak zahráli návštěvníci farmy i tuzemské hvězdy: Pavel Zedníček, Jana Švandová, Jiří Pecha a Jaroslav Dulava.

Fotogalerie
28 fotografií