Vlastní cirkusovou manéž, dvě divadla, hraje v reklamách a neváhá žádat o peníze z veřejných zdrojů. Polívka nedávno otevřel část své rodinné farmy v Olšanech, kterou díky milionové dotaci přebudoval na luxusní wellness centrum a výtvarnou galerii.

Polívka o svém sídle mlčí

Rekonstrukcí získal nárok na další hvězdičku, která umožnila z jeho domu udělat nejdražší hotel v okolí. Jediná noc pro dvě osoby tak přijde na 1450 Kč. Obsahuje ale jen snídani a vstup do hotelového bazénu. „Důvodem realizace projektu je potřeba zvýšení konkurenceschopnosti hotelu,“ uvádí zpráva o schválené dotaci ze strany Jihomoravského kraje.

Ten Polívkovi umožnil získat částku 11 745 525 korun. Z toho 9 983 696 korun šlo z evropských peněz a zbývající částku dodal kraj. „V té době byla povinnost dofinancovávat projekty ze státních peněz,“ řekla Blesku mluvčí Regionální rady Kateřina Dobešová. „Dále také záleží na formě a kvalitě zpracované žádosti, která je posuzována podle transparentních kritérií,“ dodala.

Polívka tak za státní peníze vydělává do své kapsy a okolní penziony si o finančních injekcích mohou nechat zdát. V blízkosti farmy není jediný, který by mohl areálu oblíbeného baviče konkurovat. Polívka se k věci nevyjádřil, nebral telefon.

Kolik to u Bolka na farmě stojí?
Autor: Archiv Blesku, Facebook.com

Nejbližší Bolkova konkurence
Autor: Archiv Blesku, Facebook.com

Fotogalerie
12 fotografií