Přítel Peterové měl v květnu těžkou autonehodu, po níž upadl do kómatu. Lékaři mladému Petrovi nedávali příliš velké naděje, avšak zpěvačce poradili, aby stimulovala jeho mozek různými vůněmi, které má rád, nebo hlasy přátel a příbuzných. Peterová pro něj tedy složila píseň, která se později ukázala jako zázračná.

Díky písni procitnul

S kamarádem z konzervatoře jsme Péťovi složili písničku, ve které se zpívá, jak je pro mne důležité se vedle něj probouzet, co pro mne znamená a tak podobně a pustila jsem mu ji. On se najednou zvednul z postele a řekl: Miluju tě. Tedy spíš zašeptal, měl tracheotomií porušené hlasivky. A pak už se ptal, kde je a co se stalo,“ popsala situaci Peterová.  „Odpověděla jsem, že je v nemocnici a že je po autonehodě. Reagoval tak, že to musím zavolat hned tatínkovi. Vůbec netušil, že uběhly už tři měsíce," vzpomíná na jeho první slova.

Bude svatba

Petr nyní pomalu nabírá zpátky kilogramy, které shodil, když byl v kómatu. Začíná znovu chodit s pomocí chodítka a díky rehabilitačnímu cvičení dělá velké pokroky. Na víkendy ho už dokonce pouštějí domů. Celý tento neuvěřitelný příběh prohloubil jejich lásku ještě více. „Péťa se dosud tak trochu bránil svatbě, teď tvrdí, že až se vyléčí, tak si mě vezme,“ svěřila se šťastná Petra.

Podcast...

Fotogalerie
3 fotografie