Blesk je vůbec první, komu dcera legendární herečky prozradila vážnou nemoc své matky.

Otazníky kolem nemoci

Už delší dobu se spekuluje, zda Brejchovou nesužuje Alzheimerova choroba, roztroušená skleróza nebo parkinson. To Tereza rázně vyvrací.

„Nic z toho není pravda. Maminka má už delší dobu takový drobný neurologický nález. Má nedostatečné prokrvování mozkových cév. Všichni jsme se báli, že nemoc bude pokračovat. Ona se teď ale najednou naštěstí skutečně zastavila,“ prozradila Tereza.

„Všichni jsme si oddechli, včetně maminky. Dělala mi starost. Teď je ale skvělá, zábavná, vyrovnaná. Vypadá to, že se snad nikdy neměla líp. Dokonce o sebe začala i pečovat,“ pokračuje Brodská.

Smířená nejen se stářím

Diagnóza znemožnila Brejchové hrát a teď i vycházet ven. „Nebylo to snadné, maminka se s tím ale už opravdu vyrovnala,“ říká Tereza. „To je, bohužel, stáří,“ dodává.

Brejchová se prý také konečně smířila s tím, že jí před půl rokem zemřela sestra Blanka. Ta, která vychovala Terezu a která po smrti Jiřího Zahajského dělala společnost ovdovělé Brejchové.

Není sama

„Byla to pro maminku rána,“ netají se Tereza, která je vděčná, že mámu dodnes doma navštěvují kamarádi. Třeba bývalý hlasatel Jiří Ptáčník nebo herečka Pavlína Filipovská.

„Samozřejmě, že za ní velice často chodím i já. A poslední dobou i můj syn Sam, který babičku rád poslouchá. Ona mu vypráví a jeho to strašně zajímá. Maminka určitě není sama,“ tvrdí rozhodně Tereza.

S matkou pravidelně jezdí i za jejím lékařem do Motola. „Mají ji tam moc rádi. Všechny dokonale baví a do nemocnice se vlastně proto i těší,“ svěřuje Brodská.

Fotogalerie
6 fotografií