Hana Novotny (†74) zemřela 4. ledna ve své vídeňské vile. Prožila tam většinu života, ale do Prahy, která byla jejím druhým domovem, často dojížděla. A chtěla tu být pochovaná. Vdovec Jaromír (74) její přání vyplnil. „Hani, už tě nic netrápí. Pozdravuj tam nahoře všechny,“ pronesla Yvetta Simonová, když na hrob pokládala květiny.

U Novotných ve Vídni našly za třicet let útočiště desítky celebrit. Ať už je do města valčíků přivedla práce nebo nákupy či si jen vyjely na výlet, u Novotných byly vždy vítány.

Přitom Novotní vůbec neměli lehký život. Tragicky přišli o jediného syna, kterého našli mrtvého přímo doma. Před několika lety objevili lékaři u Hany rakovinu prsu, prodělala operaci i chemoterapie a už se zdálo, že svůj těžký boj vyhrála. Pak se ale objevily potíže se srdcem a příjemná hostitelka slavných znovu po krátké době bojovala o život. Jen čtvrtý den po Silvestru letos zemřela. Stejně jako její syn vydechla naposledy v domě, kde tolikrát velkoryse hostila české herce, zpěváky a muzikanty.

Fotogalerie
5 fotografií