Podle informací Blesku obnovená premiéra muz ikálu Dracula přinesla od února 2009 do října 2011, kdy proběhla derniéra, dědicům 10 milionů korun. Stejně na tom byl Golem, který se po skladatelově smrti uváděl ještě rok, což za 12 měsíců udělalo 6 milionů korun. Navíc v karlínském divadle se čas od času objeví Noc na Karlštejně, která podle zdroje Blesku pro Svobodu znamená 100 tisíc měsíčně.

Na dračku jdou stále desky, vysílají se písničky v rádiu a televizi. „Od nás může mít Karel Svoboda okolo 15 milionů ročně,“ řekl Blesku nejmenovaný pracovník OSA (Ochranný svaz autorský).

Dracula se vrátí

A to není vše. Svoboda vydělává i v Německu. Pohádky pro děti, filmy, to vše přináší tantiémy. Podle skladatelova někdejšího spolupracovníka roční zisk za posledních 5 let od našich sousedů činí v přepočtu 5 milionů korun.

Tragická Svobodova smrt katapultovala zájem o jeho dílo do výšin. Není divu, že producent Oldřich Lichtenberg hodlá Draculu vrátit zpátky na jeviště. „Dokoupil jsem práva a počítám, že v roce 2013 Dracula opět otřese Divadlem Hybernia,“ řekl včera Blesku Lichtenberg.

Fotogalerie
8 fotografií