Její rozhodnutí jít na hřbitov s předstihem osmačtyřiceti hodin překvapilo jevanského souseda Daniela Hůlku. „To mě štve, že už tam Vendula byla. Karlovi jsem byl zvyklý vzdávat hold nejen s místními Jevaňáky, ale především s ní,“ reagoval v pátek zpěvák a rozpovídal se.

Udělal mu první desku

„Nebýt Karla, nejsem nic! Jó, tak možná bezejmenný operní zpěvák,“ svěřoval se Blesku dál Hůlka, kterého Svobodův muzikál Dracula proslavil jako krvelačného upíra a katapultoval tak do výšin showbyznysu. „Nikdo to neví, ale já jsem šel na Draculu regulérně do konkurzu. A u Karla jsem zvítězil. Děkuji mu!“ řekl Hůlka.

Potom přišla Svobodova nabídka na desku. „Udělal mi první desku v životě, hned se jí prodalo 150 tisíc kusů a já dostal trojplatinu. Bez Karla bych nebyl nic,“ neváhá přiznat Hůlka a zdůrazňuje: „Díky Karlovi teď víte, že existuje nějaký Daniel Hůlka.“

O Aušovi řekl, že je to idiot

Svoboda spáchal sebevraždu a Hůlka mu od té doby každého 27. ledna, den před smutným výročím, nosí kytici. „Když mi bylo devět let let, Karel boural před Jevany a my ho s mým tátou z toho auta vyprošťovali. Tehdy mě nenapadlo, že se s ním někdy sejdu,“ říká Hůlka.

Na fakt, že se Svoboda zastřelil, Hůlka řekl, že je to jako by mu umřel táta! „Měl jsem ho rád. Když jsme se někdy pohádali a já od něho zdrhnul, věděl jsem, že je to nakrátko. Vždycky jsem se vrátil. Bylo totiž kam,“ pokračuje Dan. Ač mu to není vlastní, na adresu Vendulina nevěrného manžela Patrika aktuálně vzkazuje: „Je to prostě idiot, který ji v životě nemůže pochopit!“

Fotogalerie
7 fotografií