Bartošová přistoupila na mimosoudní dohodu, kterou Arturův otec navrhl. „Do osmnácti let by měl být Artur u svého táty. Je to správné rozhodnutí. Budu mít čas sama na sebe a dám si všechny věci do pořádku,“ vysvětlila Blesku Bartošová. I když to pro zpěvačku nebylo jednoduché rozhodnutí. O to víc si ho ale Ladislav Štaidl cení.

„Jsem moc rád, že se Iveta k tomuto kroku odhodlala,“ přiznal otec Artura. Zpěvačku k tomu, aby se vzdala svého milovaného syna, zřejmě přinutilo i to, že je bez peněz. „Nemůžu mu dát to, co by si zasloužil,“ přiznává.

Iveta Bartošová souhlasí s tím, že syn Artur (14) bude až do svých osmnácti let bydlet u svého otce Ladislava Štaidla (66). Zpěvačka udělala obrovský pokrok. Už dvakrát se totiž se Štaidlem o syna do morku kosti soudila. „Souhlasím s mimosoudní dohodou, kterou navrhl otec Artura Ladislav Štaidl,“ přiznala s těžkým srdcem Blesku. A Štaidl?

Mimosoudní dohodu o změně výchovy a výživy nezletilého Artura zaslal Ivetě Štaidlův právní zástupce Josef Lžičař. S tím, že pokud bude Iveta souhlasit, ještě před vlastním soudním jednáním ji podepíše a následně tak učiní i Štaidl. „Jejich podpis bude ověřen a poté se dohoda dá schválit soudu,“ vysvětlil Lžičař. Iveta o svého syna přišla letos v srpnu, kdy soud vydal předběžné opatření a Artura svěřil do péče otce.

Fotogalerie
19 fotografií

„Je to správné rozhodnutí. Budu mít čas sama na sebe a dát si věci do pořádku,“ svěřuje Iveta, pro kterou to nebylo jednoduché rozhodnutí. „Strašně jsem to obrečela, ten stesk, bolest, přece jen, byli jsme spolu patnáct let vlastně pořád. Snažila jsem se mu dát všechno, co jsem mohla, absolutní maximum, a jsem za to na sebe hrdá. Artur měl vždy přednost,“ podotkla zpěvačka.

„Je to rozumný hoch, chová se až dospěle. Iveta o dítě nepřijde. Nejenom že je v dohodě zakotven široký styk se synem, ale můj klient půjde kdykoli i nad rámec dohody,“ snaží se povzbudit Ivetu Lžičař. „Iveta mě mile překvapila. Je vidět, že Artura má ráda a chce, aby vyrůstal ve správném prostředí,“ dodal ještě Lžičař.

Iveta je spokojená

„Vím, že mu teď nemohu dát, co by si zasloužil,“ říká také Iveta a dodává: „Pořád jsem hledala někoho, kdo nás bude mít rád a kdo by s námi mohl žít... ve třech. Přála jsem si pro Artura úplnou rodinu. Nepovedlo se, bohužel, ale to se stává. Někdy toho pravého partnera najde člověk i na sklonku života a mne každý rozchod vzal tolik energie a dal tolik zklamání,“ věří stále Iveta v úplnou rodinu. I když zpěvačka lásku nemá, radost jí dělají lidé kolem. V sobotu za ní přijela ředitelka jedné velké fi rmy Martina už po druhé a přivezla krabice kytek s dárky.Další cizí slečna jí na pumpě darovala náramek z ruženínu. Bylo to velmi dojemné.

První boj o Artura nastal v roce 1999, když mu byly tři roky. Tehdy soud v Kolíně svěřil Artura do výchovy Ivetě. Podruhé se Iveta s Láďou přela o dítě v roce 2007, když se léčila na toxirehabilitačním oddělení v Kroměříži. Tehdy spor také skončil dohodou. „Prakticky až teď po více než 11 letech dochází ke změně,“ míní Lžičař. Teď by měl soud zrušit rozhodnutí z roku 1999.