Svoje angažmá v Bohémě Synek ukončil krátce po natáčení pořadu. Podle majitelů restaurace tam ukradl presovar. „Dali mi ho po ústní dohodě do zástavy. Prý až budou mít peníze, tak ho vyplatí,“ brání se kuchař, který během čtyř měsíců v Bohémě nedostal ani jednou výplatu.

Podnikatelé Kristián Kučera a Josef Zouhar dluží v Brně, kam se jen podívají. Pronajímali si restaurace a kavárny na lukrativních místech, ale neplatili za ně. „Loni přestali platit pronájem a teď po nich marně vymáháme dluh 375 tisíc korun,“ povzdechl si ředitel Moravské zemské knihovny Tomáš Gec. Národnímu divadlu dluží přibližně 300 tisíc korun.

„Já jsem malá ryba,“ konstatuje kuchař, který je rád, že se ze spárů povedené dvojice podnikatelů dostal. „Chodili chlastat. Ráno jsem třeba přišel do práce, na place bylo porozbíjené sklo. Pašáci tam měli mejdan za moje peníze. Nefungoval telefon, ze svého jsem objednával dodavatele a jezdil pro zboží, aby bylo z čeho vařit,“ popisuje podnikatelské praktiky majitelů kuchař Ladislav.

Oba podnikatelé dali jen na jednu radu Zdeňka Pohlreicha. Restauraci zavřeli. V Bohémě nyní narazíte jen na ochranku u dveří. Smůlu mají všichni, kteří si zakoupili slevové kupony. Jídlo ani své peníze už neuvidí.

Podnikatel Kučera navíc podle zjištění Blesku už nebydlí na své původní adrese a je hlášený jako bezdomovec na magistrátu. Zouhar se svým bílým bavorákem jezdí po Brně, včera si dokonce zajel do myčky u jednoho z obchodních domů.

Fotogalerie
7 fotografií