A jak řekl, tak se částečně i stalo. Šéfkuchař restaurace skončil v base, nikoliv kvůli špatné kuchyni, ale kvůli praktikám majitelů v bílých mokasínech, kteří by z personálu nejradši sedřeli kůži, aniž by zaměstnanci na výplatní pásce viděli jedinou korunu.
Při prvním vstupu do znovuotevřené luxusní restaurace Bohéma v centru Brna se Pohlreich přesvědčil, že není všechno zlato, co se třpytí. „Snad konečně uvidím pořádnej podnik, začínám se na to dost těšit,“ prohlásil šéfkuchař při pohledu na rozlehlý podnik s elegantním vybavením. Sotva ale otevřel jídelní lístek, pochopil, že si s »bilinkovou omáčkou« s měkkým i na hogo fogo restauraci jen hrají.
Víc než hrubky v menu je ale horší to, co se odehrává při jeho přípravě. V kuchyni vaří naštvaní kuchaři, kteří zde zůstávají jen proto, aby se dočkali výplaty. Oba majitelé, Josef Zounar a Kristián Kučera, však mají bohémský přístup k tomu, jak vést vlastní podnik a platit zaměstnance. Majitelé personál balamutí, že až vydělají, tak zaplatí, jenže měsíčně prodělávají 200 tisíc. Přitom sami jezdí bílým BMV a na menu dávají až 65% slevy!
„Model českýho restauratéra – on si vozí pr..l v BMW, a kuchaři nemají kde chladit jídlo. Přijde v bílých polobotkách a v takový káře a řekne vám, že nemá peníze? To bych si připadal jako úplnej… To už se v týhle zemi všichni zbláznili?“ zlobí se kat českých restaurací, podle kterého je tahle hospoda v posledním tažení.
S ním souhlasí i šéfkuchař Láďa: „Bohéma je po Brně úplně propálená, nikdo sem nechce jít vařit.“ V závěru, po dvouhodinovém čekání zákazníků na večeři, už Pohlreich nechce s majiteli pracovat a dobrovolně končí svoji misi. Po třech měsících se vrací na místo činu a nestačí se divit. Šéfkuchař Ladislav skončil ve vězení. „Hrozilo mu vystěhování z bytu, byl zoufalej. Vzal kávovar a teď má opletačky s policií,“ vysvětlovali jeho kolegové s tím, že majitelé na něj podali trestní oznámení.