Bifteky, tequily, moře piva a také doutníčky. To všechno si dopřával Pohlreich se svým štábem. Když to však partička vzala zpátky na Prahu, zůstala po ní sekera za víc než 19 tisíc. Místní kuchaře to tak dohřálo, že strhli Pohlreichovu fotku ze zdi a spálili ji! Majitel restaurací se zaplacení domáhal marně, štáb prý „neplatí nikde“. Pomohl až telefonát Blesku. Sám Pohlreich, který konzumoval jen jídlo a nealko, se tvářil překvapeně. Prý o ničem nevěděl...

Hlavně kuchaři jeho restaurace na natáčení nevzpomínají nejlépe. Zdeněk Pohlreich byl pro ně prý modlou. Jeho fotku měli vystavenou na stěně kuchyně. Během natáčení fotku strhli a spálili. „Jsem zvědavej, co bude v září v televizi. Ale šokovalo mne, když si například natáčeli názory na to samé jídlo dvakrát. Jednou, že je dobré, a podruhé, že je špatné,“ vzpomíná šéfkuchař Tomáš Novotný (32). Stejně jako další personál i on nám dosvědčil, že štáb odmítal platit útratu a ve dvou restauracích majitele jedl a pil zadarmo.

Pohlreichův tým: My neplatíme nikde

„Kdyby to bylo jen jídlo, tak nad tím mávnu rukou, ale štáb si večer zašel do mé druhé hospody a tam popíjeli vodku, tequilu, jägermeister, rum i pivo. Útratu za večer přes pět tisíc korun pak odmítli personálu zaplatit. Když jsem se pak ptal produkce, kdo mi to uhradí, řekli jen, že neplatí nikde,“ říká majitel Šplíchal.

„Nevím o tom, že by štáb útratu neplatil. Ale rozhodně se mi to nelíbí a zeptám se na to produkce. Od vás to slyším poprvé,“ řekl Blesku Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař a jednatel firmy, která pořad natáčí. Ihned poté se vše dalo do pohybu a během pár minut telefonovala produkce pořadu Martinu Šplíchalovi, ať vystaví fakturu, že vše bude uhrazeno.

Majitel: Až Blesk pomohl

„Až Blesk na ně platil. Do té doby se se mnou o tom nechtěl nikdo bavit,“ telefonoval do redakce Martin Šplíchal. „Vše zaplatíme na základě faktury. Byli jsme ale s majitelem dohodnuti, že nám občerstvení poskytne. Otočil ale, až když zjistil, že nedostane hvězdičku,“ tvrdil včera produkční pořadu Honza Jeřábek.

S tím ovšem ve Svitavách nesouhlasí. „Chtěla jsem po nich zaplatit útratu, ale režisér mi řekl, že se o to stará pan Jeřábek. Když jsem šla za ním, tak on mi doslova řekl, když chcete peníze, tak jste bez hvězdy,“ tvrdila včera servírka Dana Kršková.

Co na to všechno říká TV Prima? „Informace ověříme u externí produkce, po které budeme žádat vysvětlení celé situace,“ uvedla mluvčí Jana Mrákotová.

Fotogalerie
2 fotografie