O své životní chybě se Pohlreich rozpovídal v pořadu Šéf na grilu, kde český národ učí, jak dobře grilovat. Halina Pawlowská, která mu u toho sekunduje, s ním rozebírala jeho kariérní začátky a dostali se i k citlivému tématu, o kterém se mu příliš povídat nechtělo. Šéfování ve francouzské restauraci se slavný kuchař vzdal zřejmě jen kvůli bývalé manželce.

"Šéfoval jsem tam a byl jsem tam už dlouhou dobu, ta restaurace se jmenovala La Guillotine. Po večerech jsme se začali bavit s majitelem restaurace o tom, jestli bych nechtěl být jeho partnerem. Že byl se vším strašně spokojenej. Nakonec padlo úplně jiné rozhodnutí a to, že se oba vrátíme do České republiky. Já se o téhle kapitole života strašně nerad bavím. Ten odchod byl z rodinných důvodů. Seděl jsem v letadle, koukal z okýnek a říkal si, že jsem udělal největší životní chybu." Na podzim roku 1993 tak cestou zpět do Evropy skončilo Pohlreichovo radostné období v Austrálii.

Pohlreich nechtěl přímo říci, že za jeho rozhodnutím stála jeho exmanželka. Z rozhovoru s Halinou to ale bylo více než zřejmé. "Já bych ji do toho nechtěl nijak zatahovat, aby pak nebyla pranýřována. Prostě padlo rozhodnutí, že se oba vrátíme," dodal Pohlreich, na kterém bylo vidět, že ho odchod z Austrálie pořád hodně mrzí.

Fotogalerie
5 fotografií