Přesto včera ve večerních hodinách dorazila společně s Čejkovou k jejímu domu i policie. Fotograf Blesku byl u toho, když muži zákona v civilu prohlíželi místo – garáž – kde se napadení odehrálo. Čejková se však k včerejší návštěvě policie odmítla vyjádřit.

Trvá na tom, že nechce rodinnou kauzu nijak medializovat. „Nebudu to pořád dokola rozebírat. Manželovi jsem věřila a pomáhala mu. Byla to chyba, přiznala jsem si ji a našla odvahu ke změně. To je celý můj příběh,“ dodala exmoderátorka. Říká, že pravda se vždy nakonec ukáže, jen to trvá někdy dlouho.

Její rozhodnutí rozvést se prý urychlilo hlavně to, že Marek Vít dluží její rodině peníze a nemá se k vracení. Po nedělním zásahu policie se už ani Vít rozvodu nebrání. Naopak říká, že sám žádost ještě v pondělí prostřednictvím svého advokáta podal. „Měl jsem Mirku rád, ale tím křivým obviněním o napadení všechno pokazila,“ řekl Vít v úterý na chatu Blesku. „I tvrzení, že dlužím někomu peníze, je úplně vykonstruované,“ dodal Vít v odpovědi čtenáři Blesku na chatu. Už prý chce jen to, aby hladce proběhl rozvod. Vzhledem k tomu, že Mirka podle svých slov taky nechce nic jiného, je to za tři dny poprvé, co se manželé na něčem shodli.

Víta obvinila z napadení i bývalá manželka

Mirka Čejková není jediná manželka Marka Víta, která na něj podala žalobu za napadení. V roce 2005 ho exmanželka Eva Vítová žalovala za omezování osobní svobody, ublížení na zdraví a výtržnictví. „Vyhrožoval mi zabitím, únosem syna a dvakrát mě fyzicky napadl,“ uvedla Eva Vítová u soudu.

Vít vypovídat odmítl. Byl tehdy již pravomocně odsouzen na osm let za podvody a nastoupil do výkonu trestu. O rok později, roce 2006, ho okresní soud v Litoměřicích odsoudil za vydírání, omezování osobní svobody a ublížení na zdraví ke dvěma letům vězení v souhrnném trestu z předchozího roku ve vězení s ostrahou, kde je přísnější režim.

Fotogalerie
11 fotografií