Podle bývalé moderátorky Mirky Čejkové ji její muž v neděli okolo desáté hodiny večer v jejím domě v Horoměřicích napadl a ona musela přivolat policii. Vít však vše popírá a tvrdí, že si Mirka napadení vymyslela jenom proto, aby ho dostala do vězení. Čejková dokonce odjela na vyšetření do nemocnice. Vít ale tvrdí, že jí v nemocnici nic nenašli, proto nemůže být obviněn z napadení.

Na chatu v redakci Blesk.cz přiznal, že si v tuhle chvíli vězení nepřipouští. Jeho manželka spor zřejmě vyvolala kvůli tomu, že se cítila být zanedbávaná. Jak tvrdí Vít, hodně se věnoval posledního půl roku práci a na rodinu neměl moc času. Vždy ale byl ochoten pomoci. Vít si dokonce myslí, že celou akci jeho manželka dlouhodobě dopředu plánovala.

Čejková před časem prozradila, že manželství už několik měsíců neklape a že se rozhodla dát se s Vítem rozvést. Navrhla mu takzvaný nesporný rozvod, který je moderní a rychlý, stačí splnit veškeré zákonem stanovené podmínky a donést požadované dokumenty. Vít možnost rozvodu nepřipustil. Teď už změnil názor a jinou možnost, než rozvod, nevidí...

Fotogalerie
8 fotografií

Jak celé to napadení probíhalo?

"Myslíte ten vymyšlený incident? Byl jsem na jedné akci ve Žlutých lázní, večer jsem přijel domů, protože jsme očekávali návrat syna. Šel jsem na verandu, kde seděla manželka, pozdravili jsme se. Ptala se mě, kde jsem byl, tak jsem jí trošku odsekl, že je to moje věc a šel jsem nahoru k počítači. Byl jsem deset minut doma a někdo zazvonil, tak jsem myslel, že někdo přivezl kluka. Šel jsem otevřít a byli tam policajti. Řekli mi, jestli mohou mluvit s paní Čejkovou, nejdřív jsem si myslel, že se stalo něco s tím autobusem, kterým se měl malej vrátit. Tak jsem šel nahoru za manželkou, kde ona byla jako zničená, řekl jsem co se děje. Pak mi řekla, ať policajty pustím nahoru. Tak šli za ní nahoru. Pak mi řekli, že paní Čejková chce jet k doktorovi, že jsem ji prý strčil. A ona prý uklouzla a že ji bolí hlava."

Co jste řekl policistům?

"Pravdu, ona řekla, že jsem ji strčil, je to ale vymyšlený, nemá na to žádný důkaz. Nestrčil jsem ji."

Byla vaše manželka nějakým způsobem zraněná?

"Absolutně ne, dělá dobře, že se k tomu nevyjadřuje. Křivé obvinění je na trestní oznámení na ní."

Jela hned do nemocnice?

"Ano, ihned odjela do nemocnice a za tři hodiny se vrátila domů. Já jsem si mezitím za účasti policie sbalil všechny věci a odevzdal klíče."

Vy jste se s manželkou nějak pohádali nebo tam byl spor z dřívějška?

"Byly tam tři, čtyři měsíce problémy, že jsem byl v Barceloně a moc jsem se nevěnoval rodině. Toť vše."

Napadl jste fyzicky svou ženu?

"Ne, nenapadl."

Kdo podal žádost o rozvod?

"Já včera okamžitě a faxem."

Máte uzavřenou předmanželskou smlouvu? Jak to bude s vyrovnáním majetku?

"Máme uzavřenou geniální předmanželskou smlouvu. Všechno, co je její, je její. A to samé u mě."

Chcete se vídat i nadále s jejími dětmi?

"Tak ona udělá všechno proto, aby ne. Tak ty děti teď vědí, že jsem násilník a bůh ví co. To víte, že bych chtěl. Měl jsem s nima kamarádský vztah."

Proč to mezi vámi přestalo fungovat?

"To já nevím, nechci na ni svalovat žádnou vinu."

Máte Mirku ještě stále rád?

"Ne, ten, kdo mě udá na policii, toho nemůžu mít rád."

Viděli jste se od toho incidentu nebo kontaktovali jste se navzájem?

"Ne, neviděli, ani nekontaktovali. Požádala policii, abych byl odkázán. Takže ji nesmím kontaktovat. Jen si za účasti policie přijedu pro nějaké věci. Neměl bych se k ní totiž ani přibližovat."

Hrozí vám vězení? Podala na vás vaše manželka žalobu?

"To já nevím, nemůžu nijak mluvit do toho vyšetřování, akorát vím, že je to věc "on něco řekl". Ale to, že jsem měl někde někoho napadnout se neřeší. Přijet do nemocnice může každý a každý může říct mě bolí hlava, něco mi na to napište."

Proč to vaše žena udělala? Jsou v tom peníze?

"No tak teď to určitě přijde, někdo bude tvrdit, že jí dlužím nějaké peníze atd. Nevím, proč to udělala."

Jak tu situaci chcete nyní řešit?

"Nejradši bych byl, kdybychom se sešli u právníka. A tam si řekli, hele a stop, ty něco tvrdíš, já něco tvrdím. Řekni, co chceš a já řeknu, co chci. Když něco budeš potřebovat tak mi řekni, kdykoli budeš něco chtít, tak zavolej a to je všechno."

Co si o Mirce myslíte?

"Mirka je taková, že vybuchne a pak vychladne. Hrozně mě ale zklamala, že se k něčemu takovému vůbec snížila, jsem na ni naštvanej a strašně mě to mrzí. Možná mě chtěla tímhle zastrašit, že si třeba myslela, že někoho mám. Ale tak to není. A ona to takhle odstřihla."