Hlavním důvodem, proč Petr Svoboda tak ostře napadá muzikál Lady Carneval, je podle všech tří msta Svobody za to, že jeho pokus o libreto smetli ze stolu. „Když mi dal Lichtenberg přečíst jakýsi textík v rozsahu několika stránek, který byl od pana Petra Svobody, byl jsem zděšen. Něco tak naivního jsem nečetl ani od svých studentů v prvním ročníku,“ řekl Blesku režisér Zdeněk Zelenka.

Toho se zároveň velmi dotklo, že se Petr Svoboda začal veřejně vyjadřovat k jeho nedodělané verzi libreta k Lady Carneval. „Z několika dalších libret si ho vybral i režisér a muzikálový odborník pan Jozef Bednárik jako nejlepší,“ dodal Zelenka. Petr se však k libretu vyjádřil následovně. „Byla to crazy komedie… Hoří klášter a z něj vybíhají nahé prostitutky.

Nejen můj táta by se obracel v hrobě. Přece nemůžu připustit, aby se tu hrála nějaká plytká věc,“ zhodnotil Zelenkovo libreto Svoboda. Zelenka ale v útocích vidí jen pomstu: „Jedná se o uraženou ješitnost, neboť jeho text nebyl v divadle doporučen. Kdo zná moji práci, ví, že jsem se ani v jednom z mých realizovaných 65 celovečerních titulů nezabýval lascivnostmi, a úcta ke Karlu Svobodovi by mi to ani v tomto případě nedovolila,“ odráží útok Zelenka.

I Oldřich Lichtenberg, který měl muzikál ze Svobodových hitů spoluprodukovat s Michalem Davidem, označil Petra Svobodu za lháře. „Že se nestydí! Michal s muzikálem neměl mít vůbec nic hudebně společného než spoluproducenství. Hudebně by se ho vůbec netknul. Nechápu, proč ho takhle uráží. Vždyť Michal má za sebou tolik úspěchů, na rozdíl od Petra,“ řekl Lichtenberg.

Sám David se už k Petrovým výrokům vyjadřovat vůbec nechce. „Jednou jsem řekl, že jeho povolání je hyena, a na tom trvám. Není nic a nechci být s tímto pánem, kterého až do smrti živil jeho otec, už nikdy spojován,“ řekl jen David.

Fotogalerie
7 fotografií