Před sobotním večerem byl na hlavního favorita postupu do finále pasován Pavel Kříž, jemuž taneční jistotu dodává Alice Stodůlková. Přeci jen by bylo pro mnoho žen a dívek velmi překvapující, kdyby "básník Štěpánek" za týden nebojoval o metu nejvyšší.

Boj o druhé postupové místo se tedy vlastně smrsknul na duel dvou zpěvaček - proti muzikálové Monice Absolonové, kterou vedl Vašek Masaryk, stála superstárová Aneta Langerová s Michalem Kurtišem.

Fotogalerie
5 fotografií

Těžko hádat, zda na stranu Anety nakonec duel převážily jemné růžové šaty, ve kterých, jak trefně zmínil moderátor Marek Eben, vypadala jako žužu, nebo o výsledku rozhodli diváci ve spolupráci s porotou. Porota se totiž s Absolonovou nemazlila. Pánové Zuzka i Chlopčík si zvykli na precizní výkony a v sobotu večer se jim jich prostě v případě Moniky nedostávalo. Nejspíš ale Monika doplatila na zdravotní indispozici. Už několik večerů si stěžuje na bolavá záda a tentokrát bylo vidět, že bedra její výkon hodně limitovala.

Za týden ve finále uvidíme tedy bitvu Anety Langerové a Pavla Kříže. Máte svého favorita? Podle informací ze zákulisí by bylo hodně překvapující, kdyby Kříž nevyhrál. Ale nikde není napsáno, že Aneta k triumfu v Superstar nepřidá i vítězství v taneční soutěži.

Čeká se na 4. vítěze

Taneční souboj celebrit s profesionálními tanečníky se na obrazovkách poprvé objevil v roce 2004 ve Velké Británii v televizi BBC. Od té doby se soutěž vysílala už v desítkách zemí - kromě Británie a USA například i v Austrálii či Dánsku.

V České republice soutěž StarDance poprvé nasadila veřejnoprávní televize před čtyřmi lety, vítězem se tehdy stal herec Roman Vojtek. O rok později zvítězil akrobatický lyžař Aleš Valenta. Ve třetím ročníku loni byla z celebrit nejlepší herečka Dana Batulková. O vítězi čtvrté řady soutěže diváci rozhodnou 18. prosince.