Je neuvěřitelné, že snímky, na nichž polonahá Diana pózuje v typickém vesnickém prostředí – zabíjačka, se slepicí, koněm, v peří nebo u traktoru, tak pobouřily ochránce zvířat. Před několika dny na adresu společnosti, která cvičí asistenční psy pro zdravotně handicapované, dorazil dopis od zástupců organizace PETA.

„Velmi Vám zdůrazňuji, abyste odmítli všechny dotace z prodeje kalendáře, který znázorňuje obraz strašné krutosti na zvířatech. Zvířata jsou chovaná jen pro porážku, tráví svůj krátký a pekelný život v tmavých a strašlivých podmínkách,“ píše v dopise adresovaném Helppes zástupce PETA Abi Izzard a své doporučení v dopise několikrát opakuje. „Znovu Vám zdůrazňuji, abyste odmítli přijmout jakékoliv peníze, které budou pocházet ze zisku prodeje těchto kalendářů, které jenom oslavují továrny produkující maso, a toto téma spojujete s něčím sexuálním a vyzývavým.“

Zabijačka je přirozená!?

S tímto nařčením samozřejmě nesouhlasí hvězda kalendáře Diana Kobzanová. „Tohle jednání opravdu nechápu. My jsme žádná zvířata netýrali, tak jaké jateční porno? Zabíjačka je neodmyslitelnou součástí tradičného venkova, celý kalendář je zasazen do venkovského prostředí, tudíž tam zabíjačka patří,“ tvrdí Diana.

Produkce kalendáře zástupci mezinárodní organizace pro práva zvířat odpověděla. „Je mi velmi líto, že máte tento pohled na koncept našeho kalendáře, avšak domnívám se, že jste tento koncept zcela správně nepochopil. Záměrem bylo zachytit tradici v souvislosti s krásou,“ říká produkční kalendáře Jitka Moravcová a dodává: „Veškerá zvířata, která byla použita pro kalendář, byla chována na „biofarmách“, a tudíž vím, že s nimi bylo zacházeno se vší úctou.“

Všechny fotografie z kalendáře jsou k vidění na stránkách domovského rádia Kobzanové Frekvence 1, kde si ho zájemci mohou objednat. Výtěžek i přes doporučení jde organizaci Helppes.

Fotogalerie
5 fotografií