Pavel Trávníček zdědil majlant po strýčkovi

Pavel Trávníček
Autor: Archív

Herec Pavel Trávníček si nyní žije jako pohádkový princ a to doslova. Poté, co byl vyfocen s luxusním rolls-roycem, Blesku přiznal, že jeho majetek luxusních věcí je mnohem rozsáhlejší. „Mám ještě minivan, džíp a kabriolet. A také jachtu v Chorvatsku,“ svěřil se Trávníček. A kde na to všechno vzal? „Dědil jsem po strýčkovi z Austrálie a částka to byla slušná,“ řekl Blesku Pavel Trávníček.

Josef Abrhám zdědil cihelnu po dědovi

648609:gallery:true:true

Kunovická cihelna patřila rodině Abrhámů více než sto let. Tehdy koupil krachující továrnu Abrhámův dědeček a během několika let z ní zvládl udělat prosperující podnik. Kromě jiného proto, že Abrhámova cihelna dodávala cihly na stavby slavných baťovských domků ve Zlíně. V roce 1948 byla továrna znárodněna a v roce 1993 následně vrácena v restituci sourozencům Josefovi a Boženě Abrhámovým jako potomkům původních majitelů. „Zvažovali jsme, zda podnik zavřít, nebo investovat do nové technologie za tři miliony. Nakonec jsme udělali to druhé,“ tvrdil tehdy Abrhám. Jeho podnikání mu tak vyneslo slušné peníze.

Jiří Macháček shrábl miliony na burze

Jiří Macháček
Autor: Martin Mithofer

Herec a zpěvák Jiří Macháček (42) je pořádně za vodou. Díky promyšlenému nákupu akcií vydělal miliony korun. „Ano, je pravda, že jsem nějaké peníze na akciích skutečně vydělal,“ přiznává Macháček. Jenže ony „nějaké peníze“ jsou ve skutečnosti pořádný balík. „Ta částka je opravdu v řádech milionů korun,“ potvrdil známý herec. Jak se hudebník a herec Macháček vůbec ke spekulacím na burze dostal? Finance ho vždy zajímaly, navíc má prý mezi finančními makléři několik známých, kteří mu s výnosnými transakcemi pomohli.

Tomáš Töpfer si podnikáním přijde na miliony

Tomáš Töpfer
Autor: ČTK

Herec a senátor za ODS Tomáš Töpfer si herectvím a podnikáním vydělá za jediný rok miliony. Je majitelem Divadla na Fidlovačce a navíc si platem senátora také hodně přilepšuje. Společně s bratrem vlastní a provozuje také restauraci U kalicha v Praze.

Karel Roden vlastní zámek a od státu dostal zemědělské dotace

648611:gallery:true:true

Přestože jako herec vydělává Karel Roden ročně miliony, podařilo se mu od státu získat zemědělské dotace. Stále více než k herectví tíhne k zemědělství. V obci Skrýšov, kousek od Sedlčan, si herec koupil barokní zámek, ke kterému patří několik rybníků a hektary polností. A na nich začal Roden i hospodařit. Do rekonstrukce Skrýšovského zámku už investoval miliony a další ještě hodlá investovat. A navíc začal na svých polích a pozemcích pracovat jako zemědělec. I díky tomu se mu podařilo od Česka a Evropské unie získat zemědělské dotace. Podle výpisu na internetových stránkách Státního zemědělského intervenčního fondu získal Roden celkovou dotaci ve výši 56 408 korun.