Ve svých šedesáti letech je Pavel Trávníček s životem maximálně spokojen. Po třech rozvodech žije s o pětatřicet let mladší partnerkou Monikou Fialkovou a dopřává si luxusní hračky v podobě bohatého vozového parku.

„Jsem spokojený, divadlo je pro mě zábava. Jezdíme na zájezdová představení, na půlku listopadu chystám jako dodatečnou oslavu šedesátin představení v Divadle Hybernia,“ upřesnil.

A ve volných chvílích se prohání v některém ze svých vozů anebo plachtí. „Udělal jsem si kapitánské zkoušky na plachetnici, kterou kotvím v chorvatském Zadaru, jezdíme tam v létě několikrát,“ vyprávěl.

A proč má tolik automobilů? „Mám auta rád a všechny je potřebuju. Minivanem jezdíme s divadlem na zájezdy, džíp mám na zimu a BMW v kabrioletu využívám v létě, když je hezké počasí. A rolls-royce je moje potěšení. Sám bych ale nezvládl jeho údržbu, tak na něj mám pána, který se o něj stará,“ vypočítal Trávníček.

V seriálu hrát nechce

Televizní obrazovky i filmová plátna se mu sice poslední roky vyhýbají, ale nechybí mu. A to ani seriály, které zajišťují příjem mnoha hercům. „Seriálům jsem se vyhýbal odjakživa, opravdu jsem nemusel být v nějakých Mužích na radnici. A nevyhledávám je ani teď, i když nabídky jsem dostával. Jsou dobré pro mladé, kteří se potřebují zviditelnit, nebo pro ty, kdo musejí splácet hypotéky,“ řekl Trávníček.