Z některých jsou kultivovaní gentlemani, jiní nemohou na svoji roli zapomenout a rádi se do ní jednou za čas převtělí. A to nevypadá pěkně.

Fotogalerie
1 fotografie

Princové jsou na draka - Jan Čenský (47)

Herec a moderátor se řídí slovy písně ze své nejslavnější pohádky Princové jsou na draka. Dělání podle něj tedy všechny smutky zahání a bývalý princ pracuje jako čert. Na uplynulém dětském filmovém festivalu se proto v rámci moderování na zámku opět převtělil v kralevice. Zatímco v civilu je to charismatický zralý muž, v kostýmu vynikly jeho hluboké vrásky.

Tři oříšky pro Popelku - Pavel Trávníček (57)

Tři oříšky pro Popelku s Libuší Šafránkovou (na snímku) a Třetí princ byly pohádky, které herce provázely celým životem. A ačkoli je z mladého prince zralý padesátník s bříškem, je ochoten se nechat přemluvit a nacpat svá silná stehna do bílých kamaší.

Třetí princ - Jiří Bartoška (60)

Skutečným princem byl jen jednou, dokonce po boku Libuše Šafránkové (viz foto). V pohádce Třetí princ si zahrál nejstaršího z královských synů a už tehdy nebyl žádný koloušek. Naštěstí si to uvědomil a od těch dob ho s korunkou a v hermelínovém plášti nikdo nenačapal. Z prince se nestal králem, ale rovnou prezidentem karlovarského filmového festivalu.

Jak se budí princezny - Jan Hrušínský (52)

Stačilo mu, že probudil princeznu, a stal se vládcem Růžového království. Před deseti lety se ještě mihl jako sluha v pohádce Jezerní královna. Ve svém Divadle Na Jezerce je sice schopen obléknout lecjaký kostým, ale ten princovský mezi ně naštěstí nepatří.

Princ a chuďas - Roman Skamene (53)

Ve filmu podle předlohy Marka Twaina Princ a chuďas si zahrál titulní dvojroli. Během života ovšem bohužel dospěl pouze k druhé poloze. Pronásledovaly ho dluhy a problémy s alkoholem. Takhle by princové končit neměli.