Kapelníkova manželka má dodnes husí kůži, když si na loňský prosinec vzpomene. „Měla jsem nějakou práci v Praze, takže jsem s kapelou nejela. Když mi kluci volali, co se stalo, vyděsila jsem se,“ přiznala Blesku Jarmila Hybšová. V nemocnici v Hradci Králové, kam legendu naší taneční hudby převezli, se dozvěděla, že manžel ztratil přes litr krve. Tým lékařů bojoval o kapelníkův život.

„Ještě týden po kolapsu měl Václav odkrvené ruce i nohy. Pořád jsem si kvůli tomu uvědomovala, co všechno se mohlo stát, kdyby se mu včas nedostalo pomoci,“ dodala Jarmila. S manželem uspořádali koncert k Hybšovým pětasedmdesátinám, jehož výtěžek 200 tisíc korun věnovali jako poděkování za záchranu života 2. interní klinice hradecké nemocnice a lékařské fakultě UK v Praze.

Fotogalerie
10 fotografií

Gratulanti Gott, Bílá, Urbanová, Kubišová...

„Vašek je neuvěřitelně poctivý muzikant. Nikdy by nic neošidil. I když mu jde o život,“ řekl Blesku Karel Gott, který patřil vedle Evy Urbanové, Lucie Bílé, Jiřího Korna, Jitky Zelenkové a dalších asi dvaceti umělců mezi gratulanty. Když se na pódiu objevila Marta Kubišová, nabitý velký sál na Žofíně povstal. Zpěvačka se neubránila dojetí. „Děkuju, moc to pro mě znamená,“ přiznala Kubišová se slzami v očích.

Popřát písní přišel taky Pavel Bartoň, o němž se v 80. letech mluvilo jako o velkém konkurentovi Gotta. Zpívá taky v dnes již kultovním filmovém muzikálu Noc na Karlštejně. „Jezdil jsem s Václavem Hybšem 28 let. V současné době se věnuji spíš bonsajím a keramice, v níž se rostliny pěstují,“ prozradil Bartoň Blesku.