Kdo tedy vlastně připravuje poslední rozloučení s hercem, exministrem a členem poradního sboru premiéra, který minulý týden spáchal sebevraždu? Vláda České republiky na svých webových stránkách jako první zveřejnila datum a místo pohřbu. Tím vznikl mezi herci pocit, že pietní rozloučení je zcela v režii vlády. Ta se ale k organizaci pohřbu zjevně nemá.

Herci, nebo vláda?

„Pro vládu je smuteční obřad citlivou záležitostí. S rodinou se jistě spojíme,“ řekl mnohoznačně vládní mluvčí Kupka. „Nevím ale o tom, že by někdo z vlády měl mít na pohřbu projev,“ upřesnil. Mluvit nad rakví Štěpánka ale nebude ani jeho herecký kolega a šéf Herecké asociace Václav Postránecký. „Nikdo mě neoslovil, navíc pohřeb Herecká asociace nedělá. Přijdu samozřejmě vzdát hold, ale jen sám za sebe,“ říká Postránecký.

Čtyřiadvacet hodin před obřadem, který se koná v pátek ve Velké obřadní síni pražského strašnického krematoria, tak není vůbec jasné, kdo se ujme režie pohřbu. Štěpánkova rodina totiž od tragické události s okolím nekomunikuje a herci s vládou se zjevně nedohodnou...

Rodina prožívá peklo

Kromě komplikací kolem pohřbu zažívala rodina zesnulého Štěpánka opravdové utrpení kvůli probíhajícímu vyšetřování, které oddalovalo hercův pohřeb. Celá rodina odmítá teď smutnou událost komentovat.

 

Fotogalerie
4 fotografie