„Není to tak dlouho, co se mě ptal: Kamilo, když oddáváš na Staroměstské radnici, umíš i rozvádět? Já bych to potřeboval,“ vylíčila Štěpánkovy úvahy Moučková.

Za problémy v hereckém manželství byly podle lidí ze Štěpánkova okolí hlavně jeho problémy s alkoholem. „Jeho manželka mu dokola vyčítala, že pije, on ji odmítal poslouchat,“ tvrdí Moučková. To, co si musela Jaroslava Tvrzníková vytrpět kvůli Štěpánkovu pití, by prý vydržela jen málokterá manželka. A Martin jako svým způsobem silná osobnost se prý odmítal přizpůsobovat.

Zastřelil se doma schválně?

Dokonce i to, že se Štěpánek zastřelil doma, přičítají mnozí jeho neshodám s manželkou. „Musel přece vědět, že ho tam najde žena Jarka a že už třeba v tom bytě nebude moct nikdy být!“ pozastavuje se nad jednáním Štěpánka Yvonne Přenosilová. „Martin se zastřelil kvůli rakovině a dalším nemocem. Ale proč to udělal doma, na to mám jedinou odpověď… A dál se o tom nechci bavit,“ řekla Blesku hospodská Věra, která herce znala 18 let.

Sestra zesnulého herce Jana Štěpánková (76) nemohla včera kvůli žalu ze ztráty bratra ani mluvit. „Nechci se vracet k tomu, co se stalo. Nemůžu, opravdu nemůžu. Vždyť ani ještě nevíme, kdy budeme moci Martina pohřbít,“ řekla zoufale Blesku.

Fotogalerie
1 fotografie