Důkazem budiž i dnešní chat se Zdeňkem Pohlreichem, kde odpovídal čtenářům Blesk.cz. Mezi jinými padaly i dotazy na Babicovo kuchařské umění. "Jestli chcete vařit podle něj, tak se sejdeme u doktora," bez obalu odpovídal Pohlreich.

Je to už téměř dva roky, co na sebe tihle dva pálí jedovaté šípy vždy, když je příležitost. Zdeněk Pohlreich, propagátor vysoké gastronomie, Jiřího Babicu jako kuchaře neuznává. Podivuje se, jaké suroviny a v jakém množství dokáže smíchat do sebe. I třeba to, že k vaření používá kečup. „Ničí chuťové buňky českému národu,“ řekl o něm. „Nechápu, jak prodavač lyží může učit vařit.

Babica skutečně vlastní půjčovnu lyží „Ski Bába“ na Praze 10. Diváci jeho kulinářské relace „Babicovy dobroty“ o tom, jak uvařit světová jídla z českých ingrediencí, se rozdělili na dva tábory – jedna část, zejména ta ženská, jej doslova hltá a miluje.

Druhé, převážně té odbornější (redaktoři kulinářských časopisů, renomovaní kuchaři) přivádí Babicovo kuchařské umění k šílenství a z některých jeho receptů jim hrůzou stojí vlasy na hlavě. Nadávají mu a řada z nich ho vystavuje posměchu.

Mistr Babica neví, co je Mozzarella

Pohlreich se v rozhovoru se čtenáři Blesk.cz navezl do sobotního vydání pořadu Babicovy dobroty, kde dělal zapečené bagety s Mozzarellou. "No to bylo strašný, nejvíce mě zarazila ta jeho definice Mozzarelly, zdá se, že mistrovi unikli některé základní informace," kritizoval předevšín Babicovu neodbornost, když o mozzarelle prohlásil, že je z kravského mléka. Přitom ta pravá se vyrábí z mléka buvolího.

Babica si za svými recepty stojí a na Pohlreichovi nenechal nit suchou. "Kuchař Pohlreich je mi ukradenej. Někteří méně úspěšní kolegové, nedokáží zkousnout, že můj pořad sleduje přes milion lidí. Vařím pro normální lidi a ne pro snoby, co si nechávají čerstvé ryby dopravovat letecky," řekl Blesk.cz Babica a hodil tak zpět rukavici do kuchařského ringu.

Fotogalerie
3 fotografie