Podle prvních výsledků vyšetřování je podezřelým její přítel, kterému Hanychová domek přes realitní kancelář pronajala. Totožnost mladé ženy policie tajila a Agáta o ní řekla jen to, že si ji mlhavě pamatuje ze školy.

Pobodaná se v sobotu ozvala Blesku z pražské střešovické nemocnice, kde s mnoha bodnými ranami leží na jednotce intenzivní péče. Chtěla vysvětlit, jak se vše doopravdy stalo…

Žena se v sobotu dopoledne na horké lince Blesku představila jako nechtěná hrdinka onoho dramatu. „Chtěla bych vše uvést na pravou míru, protože se v článcích objevily nějaké nepřesnosti,“ uvedla L. B. (28). Představila se a v jejím hlase bylo slyšet, že toho má hodně na srdci. „Přijeďte za mnou do nemocnice. Musím vám říct, co se v domě Agáty přesně stalo,“ řekla naléhavě slovensky.

Reportéři Blesku se s ní tedy domluvili, že ji přijedou navštívit do nemocnice. Jenže…

Rozhovor jí rodiče zakázali

Přímo na místě se telefonicky omluvila, že jí rodiče rozhovor rozmluvili a že všechny otázky za ni zodpoví tatínek. Rozhovor jí prý nedoporučil ani zdravotnický personál. V nemocnici u ní v tu dobu byla maminka, která přijela ze Slovenska, aby o ni pečovala.

Tatínek dívky byl sdílnější. „Víte, jsem bývalý novinář, takže vím, ze byste potřebovali přesné informace, ale vysvětlil jsem dceři, že by neměla s nikým mluvit, dokud nepodstoupí policejní výslech.“

Na otázku, proč tak naléhavě chtěla s novináři hovořit, odpověděl, že dcera byla pod sedativy a prášky proti bolesti, takže si neuvědomovala, že by tím mohla vyšetřování zkomplikovat.

Pachatel byl chladnokrevný sadista

Pokud jde o předpokládaného pachatele, byl otec velmi ostrý. „Víme, že u policie na něj už bylo podáno několik trestních oznámení, ale všechno zůstalo ležet někde v šuplíku. Podle mě jde o sadistického a chladnokrevného muže, který, jak říká dcera, čin spáchal velmi brutálním způsobem,“ pokračoval otec a přidal hned několik otřesných detailů, které s ohledem na vyšetřování nelze publikovat.

Naštěstí prý rány nezasáhly životně důležité orgány, jen částečně plíce. „Dcera se zachránila tím, že se v bolestech doplazila na ulici, kde přivolala pomoc,“ dodal otec pobodané ženy. L. B. pochází ze Slovenska, ale v Praze žije už čtrnáct let.

Shodou okolností studovala na stejné střední škole jako Hanychová. Na její dům ale určitě nebude vzpomínat jako na romantické místo v poklidné vesnici.

Agáta to nekomentuje

A co na svědectví o událostech ve svém domě říká Agáta? „Nechci se k tomu vůbec vyjadřovat. Ani s jedním z nich nechci už mít nic společného,“ řekla v sobotu Blesku.

Kriminalisté už podezřelého obvinili z trestného činu pokusu o vraždu. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu až 18 let vězení.