Kolegové i manželka Martina (46) mu blahopřáli s předstihem hned po představení v Divadle pod Palmovkou. „Ruda je náš James Dean 60. a 70. let,“ řekl režisér Petr Kracik (51). „Byl zaslouženě obdivovaný ženami, vždyť i jeho současná manželka k němu napřed třicet let vzhlížela,“ dodal Kracik.

Jelínek je podruhé šťastně ženatý

Herec byl vdovcem, když se podruhé oženil. První žena Jarmila Hlavatá, s níž má syna Marka a dceru Báru, zemřela v roce 2000. Martina Růžičková, která je skoro o 29 let mladší než její manžel, je dostihovou trenérkou a žokejkou.Znala svého muže od třinácti let a doslova si ho vyčekala. Pro prstýnky si prý zašli už při třetí schůzce.

„Ruda je náplast za všechny chlapy, co jsem v životě potkala a co mě zklamali,“ řekla Blesku Martina, která ví, o čem mluví. Její první manželství ji srazilo na kolena. Manžel za sebou zanechal dluhy a ještě svou ženu podváděl. Martina se po boku Rudolfa Jelínka cítí jako v ráji. „Je to sluníčko. Každý den mi řekne něco hezkého, takže si díky němu připadám jako ta nejlepší ženská na světě,“ dodala Martina.

Fotogalerie
4 fotografie