Od jistého věku je dítě se slavným rodičem srovnáváno, je v jejich stínu a může se cítit outsiderem. Nebo protekčním frackem. Opravdu nic moc.

Filip rozhodně nepatřil k ratolestem, které otec s matkou před médii chrání, co to jde. On poznal blesky fotoaparátů už jako novorozenec. Máma se s ním ukazovala od kolíbky, jako malý školák ji občas doprovázel na party. Od rozchodu s exmanželem Noidem ji na společenských akcích v podstatě dělá oficiálního partnera. A je na něm vidět, že to dělá velmi rád.

Filip Kratochvíl popularitu své matky zkrátka zvládá. Alespoň se tak zdá. Navíc je zřejmé, že mu exhibicionismus není cizí. Ve světle reflektorů se chová jako ryba ve vodě. V prostředí showbyznysu vyrůstal od malička, leccos odkoukal. Některé věty v jeho rozhovorech zavání frází, jistým klišé jako u maminky. I když mu je patnáct a jistě odpovídá spontánně. Jako tomu bylo v talkshow Jana Krause Uvolněte se, prosím, kde prozradil, že hodlá být hercem a režisérem. S Krausem interwiev uhrál, tvářil se suverénně, ale působil křehce, dětsky, naivně

Syn Lucky Bílé zatím navštěvuje soukromou britskou školu, chodí tam do hereckého kroužku, ale o nic víc se na prknech, která znamenají svět, zatím nepokouší. Jeho představa o profesi spíš zůstává pouhým snem. Zda jej naplní, ukáže čas. Teď je ještě hájený. Ale za pár let už bude více méně zřejmé, zda má talent, nebo ne. Jestli se o něm bude mluvit s respektem nebo jako o outsiderovi či protekčním dítěti. Teď se Filip snaží proniknout na přehlídková mola, být žádaným modelem. Tahle aktivita jistě uspokojuje jeho marnivost, zájem o módní trendy, potřebu producírovat se. A do jisté míry také umocňuje Filipovu jinošskou zženštilost. Teď si dokonce změnil účes a každé ráno si žehlí vlnité vlasy na rovné.

Fotogalerie
1 fotografie

Nová frizúra mladého Kratochvíla se stala pikantní zprávičkou dne a určitě nebude v jeho dráze modela poslední. Já jen mohu dodat, že agentura, pod níž Filip je, se sekla, pokud mu tento retro sestříhaný účes a la Petr Kotvald schválila. Přirozeně vlnité vlasy slušely synovi Bílé víc. Stejný názor má i zpěvačka, která prohlásila: „Filip je ve věku experimentování. Nemluvím mu do toho. I když se mi na něm rovné vlasy příliš nelíbí…“ Agenturní stylisti by přece měli vědět a Kratochvílovi objasnit, že trendy nejsou samospasitelné a postrádají váhu, když někomu nesedí.

Doufejme, že Filip pochopí. Jeho avantýry jsou každopádně nevinné. Stále působí jako suverénní děcko slavného rodiče. Do lůna Zlaté mládeže se zatím nežene. Na rozdíl o rok staršího Tomáše Topolánka, kterého kamarád jeho táty, Marek Dalík začal zaučovat už v patnácti. V tomto směru si může Lucie Bílá gratulovat, i když to nejtěžší jejího syna teprve čeká. Snad ve vysněné branži uspěje.