V úterý popoledni herec Andy Hryc (59) s manželkou Veronikou (58) uložili urnu s popelem svého milovaného syna do rodinné hrobky na hřbitově ve Slavíčím údolí v Bratislavě.

Na pohřebním obřadu nechyběli ani Hugova sestra Wanda Hrycová (30), jeho přítelkyně Nina Hulmanová (23), jako i pár dalších blízkých. Stejně jako kremaci, která se uskutečnila vloni den před Vánoci, tak i pohřeb se rodina Hrycových snažila před veřejností utajit.

Rodiče, sestra, přítelkyně, přátelé a příbuzní Huga Hryce se v úterý v 16 hodin sešli na hřbitově, aby se na poslední cestě rozloučili se synem herce Andyho Hryce, který 22.12.2008 spolu s kamarádem Jakubem Karasem († 22) zahynul při autonehodě na bratislavské Lamačské cestě.

"Rozloučili jsme se s Hugem. Bylo to komorní a velmi důstojné," popsal atmosféru pravoslavného pohřbu herec Andy Hryc, který netoužil po tom, aby se o pohřbu dozvěděla veřejnost. "Myslím, že to není událost, na které by se lidé chtěli předvádět. Proto jsme to oznámili jen rodině a pár Hugovým kamarádům."

Fotogalerie
4 fotografie

Sedm měsíců byla urna s Hugovým popelem v domě u Hrycových. "Bylo dobře, že byl doma, protože jsem aspoň měla pocit, že je blízko," řekla Novému Času jeho sestra Wanda. Podle informací Nového Času se tak dlouho na Hugův pohřeb čekalo i proto, protože Andy Hryc chtěl dát nejdřív zrekonstruovat jejich rodinnou hrobku, na kterou kromě laviček přibyl i vzácný náhrobní kámen ze Zimbabwe.

"Na tom místě je pochovaná moje máma, otec, můj bratr a teď je tu pochovaný i Hugo a přijde čas, kdy tu pochovají i mě," řekl herec, který kolem pohřbu nechtěl dělat zbytečný rozruch, a proto se nekonala ani pohřební hostina. "Pozvali jsme k nám domů nejbližší rodinu a několik Hugových kamarádů, kteří se potom přesídlili k Wandě, kde na Huga vzpomínali. Já jsem to dělal od jeho smrti prakticky každý den. Strašně moc času jsem strávil při komunikaci s Hugem. Teď už však s ním budu chodit rozmlouvat na čerstvý vzduch," uzavřel Andy Hryc.