Ve skutečnosti jsou tyto dámy smutnou karikaturou nesmrtelné krásky, kterou chtějí být. Jejich partie obočí je nepřirozeně nadzvednutá, pohled podivně udivený, tvář nese stopy tzv. botoxového znamení. Mají nepřirozené rty, výplňové implantáty, injekcemi klobásového jedu strnulou mimiku. Za živa vypadají jako figurína z voskového muzea Madame Tussaud... Tohle už není zdravá touha vylepšit se, ale ničivá posedlost!

Fotogalerie
4 fotografie

Nic proti plastikám, samozřejmě. Zkrášlí vzhled, zvýší pošramocené sebevědomí. Zmůžou víc než sezení u psychiatra, což je ve finále úplně nejdůležitější. Ne nadarmo plastici tvrdí: „Vylepšujeme nejen exteriér, ale i psychiku.“ Jenže krásky jako Griffith, Trump a jim podobné ženy by spíš než plastika potřebovaly psychoterapeuta. Odborníka, který by je naučil (pokud to vůbec jde) umění stárnout, což ony evidentně neumí.

Jednapadesátiletá hollywoodská hvězda Melanie Griffith je psychicky labilní bytost, která si nevěří. Devětapadesátiletá Ivana Trumpová je naopak silná suverénní ženská, byznysmenka, která vydělává zářné peníze. Nicméně u obou je zásadní motivací chlap. Melanie se nesmyslně trápí, že ji opustí o tři roky mladší manžel, idol žen Antonio Banderas. A Ivana se chce podvědomě vyrovnat slečnám, s nimiž ji kdysi mediální magnát a vyhlášený playboy Trump věčně zahýbal. A oběma nedochází, že zásadní problém partnerského vztahu tkví jinde než ve vzhledu.

Proto ony a jim podobné souputnice podstupují bolestivé face lifty, operace víček, liposukce, transplantace ňader. Proto jsou napíchané jedovatým, mimické svalstvo paralyzujícím botoxem. Jejich rty jsou napuchlé a tvář působí spíš odule než vypnutě. Každopádně žen, které chtějí svým bankovním kontem přelstít biologický věk přibývá. Je snad tohle cesta jak se stát Věcí Makropulos?