Tomuto trendu se říká vintage a je populární čím dál víc. Termín vintage symbolizuje vše staré a v anglickém překladu znamená historický či výběrový. Na poli módy jde o retro oblečení ze second handu, jež má prestižní etiketu a styl. Čím starší a ošoupanější je štítek světoznámé značky, tím líp.

Second handy specializované na staré luxusní zboží jsou samozřejmě o dost dražší než běžné obchody s šatstvem z druhé ruky nazývané sekáče. Ale vtip je v tom, že i v sekáči lze najít úžasný kousek a navíc za pár kaček.

Pokud máte štěstí a trpělivost lovce, můžete mít za dvě stovky kabelku od Chanel či Diora. Za pětistovku baloňák Burberry a za pouhou stovku hýřivě barevnou sukni od nebožtíka Gianniho Versace... Mluvím z vlastní zkušenosti, opravdu to není nemožné!

Pokud nemáte čas nebo nervy na razie v běžných hrabárnách s odloženým oblečením, kde je výsledek notně nejistý, můžete rovnou zajít do retro second handů. V centru Prahy jich je několik.

Fotogalerie
3 fotografie


Vřele doporučuji prověřit second handy i při výletu do zahraničí. Pařížský zážitek z bleších trhů na Port de Vanves a Port de Saint Quen bude nezapomenutelný. A to samé platí pro Londýn. V second handu Beyond Retro na Cheshire street si užijete za pár peněz.

Second handy jsou prostě fenoménem doby. Vášní, které podlehl i slavný Johnny Depp se svou družkou Vanessou Paradis, také topmodelka Kate Moss, herečka Winona Ryder, z českých tváří např. Mahulena Bočanová, úspěšná návrhářka Klára Nademlýnská, Aňa Geislerová a další!