"Lenka Honzovi občas zavolá, a hlavně - vytáhne ho třeba na večeři. Vždycky ho tím rozhodí," prozradil Nedělnímu Blesku jeden z kolegů ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

Lenka Šťastná prožívá s ředitelem Národního divadla Brno ve zralém věku pozdní lásku, vychutnává si ji skoro rok a přitom si ještě nechává pootevřená vrátka do svého manželství. Hvězda Ordinace, představitel primáře Frynty, tak žije stále v naději, že se žena třeba vrátí nakonec domů.

Fotogalerie
1 fotografie

"Možná by pro Honzu bylo lepší situaci jednou provždy vyřešit než žít v klamných nadějích," míní kolega. Naráží tím i na to, že se Šťastný loni snažil vztahy doma urovnat společnou dovolenou, kam by s Lenkou vzali i syny Jana II. a Marka s jeho rodinou. Dokonce přes Blesk vzkázal své ženě: Vrať se! Miluju tě. Nevyšlo to.

Na ženě je závislý

"Od té doby Honza mnohem víc kouří," prozradil na populárního herce ještě kolega z Ordinace. Muž z druhé strany manželského trojúhelníku Daniel Dvořák (54) o případném rozvodu Lenky mluvit nechce. "Zásadně se veřejně nevyjadřuju ke svému soukromému životu," řekl architekt a scénograf Nedělnímu Blesku.

Sám Jan Šťastný se už o manželce taky bavit nechce, je to pro něj bolavé téma. Na Lence, která pracuje jako lékařka, je silně závislý. Poznal ji ještě na vojně, když mu bylo třiadvacet let, a je to pro něj osudový vztah. Důležitou roli hraje i to, že je Lenka o šest let starší a vždy byla pro herce autoritou. Bral si ji s malým Markem a potom spolu měli ještě Jana II. (19). Díky Markovi (28) se Jan Šťastný stal dědečkem, dřív než stihl oslavit čtyřicáté narozeniny. Vnučce bude v únoru už pět let.