Novým majitelem soutěže by se podle posledních informací měla stát společnost Central Group, která prý má už teď její dokonalou koncepci a za Miss ČR hodlá zaplatit 50 milionů korun.

Developerská společnost už loni figurovala v Miss ČR jako jeden ze zásadních sponzorů. A i letos měla plnit funkci sponzora. Se ztrátou prezidenta soutěže Jana Moťovského (38) se ale Miss ČR dostala do vážných finančních problémů a Kateřina Moťovská se rozhodla zbavit se břemene. V případě, že Central Group bude novým majitelem, Miloslav Zapletal (66), který soutěž před 20 lety založil, by se měl stát odborným konzultantem.

A Miss World Taťána Kuchařová (20) tváří soutěže. Vrátil by se i Jiří Adamec (60), který léta režíroval finálové večery a až letos to Moťovské odmítl.

"Slyšel jsem, že se soutěž prodává. Samozřejmě že bych rád dělal zase finále. S paní Moťovskou to ale opravdu nebylo možné," řekl Blesku Adamec s tím, že je ale předčasné hovořit o něčem, co není ještě uskutečněno.

O tom, že se Moťovská soutěže zbaví, se začalo jednat už před měsícem. Ve hře byl podle informací Blesku jako potenciální nový majitel i jistý podnikatel Hanel, který získal prodejem své farmaceutické firmy značné finanční prostředky a byl přítelem Moťovského.