Jiří byl jedním ze tří dětí paní Ivany. Dobře učil, pracoval ve zdravotnictví, měl partnerku, s ní dceru a měli před svatbou. Rok 1989 ale byl v jeho životě zlomovým. Začaly se u něho projevovat epileptické záchvaty. Následovala operace mozku, ale Jirkovi už zdraví bohužel nevrátila. Navíc bojoval se závislostí na alkoholu. I kvůli tomu přítelkyně svatbu zrušila a opustila ho i s dcerou. Jiří přišel o řidičský průkaz, práci a životní optimismus. Má časté epileptické záchvaty, léčí se na kardiologii a trpí depresemi.

Video
Video se připravuje ...

Jak se staví sen: Nové bydlení jako překvapení pro syna po úrazu hlavy TV Prima

Většinu peněz proto z jeho invalidního důchodu utratí za léky. Jeho koníčkem je čtení knih. V současnosti bydlí v malé městské garsonce v Sedlčanech. Jeho byt je spíš než místo k bydlení místo k přežívání. A ještě k tomu dost depresivní.

Kuchyň je stará a shnilá, koupelna je v dezolátním stavu, stejně tak dveře a nábytek. Maminka by si pro Jiřího přála garsonku tajně zrekonstruovat. Jako důchodkyně v letech na to nemá ani fyzické síly, ani finance. Při tomto stavu bytu rozhodně na ničem netrvají.

Video
Video se připravuje ...

Jak se staví sen: Nové bydlení jako překvapení pro syna po úrazu hlavy TV Prima

Designéři se tedy vrhnou do proměny celého mrňavého bytu a nechají se inspirovat tím, co má Jiří rád – knihy, Dalajláma a papež. Z bytu, kterému Jiří říká cela, bude garsonka pro intelektuála. Dominantou bude designová knihovna. Barvy budou logicky „pánské“ – šedá, bílá, černá a dekor dřeva. Nebude chybět ani kuchyňka a lehce změníme dispozice bytu. Jaké netradiční prvky si designéři vymyslí a čím vším dokážou v tak malém prostoru překvapit?

Premiéru dalšího dílu série „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 12. března ve 21.30 na Primě.

Fotogalerie
19 fotografií