„Byt v novostavbě jsem si udělala na míru, takže se v něm cítím konečně jako doma a nic bych na něm ani s odstupem času neměnila,“ říká spokojeně. Původně měl čtyři pokoje – dva dětské, ložnici a společný otevřený prostor s obývacím pokojem, kuchyní a jídelnou. Drahoslava z nich udělala tři, což se neobešlo bez nutných stavebních úprav.

Z dětských pokojů vznikla ložnice s šatnou, z ložnice je hostinský pokoj s pracovnou. Velký společný prostor se ještě otevřel do části původní chodby, jejíž zbývající část a toaleta se spojila s koupelnou, z které tak vzniklo komfortní wellness. Dokonce bylo třeba měnit otvory ve fasádě, to aby se koupelna, původně se světlíkem, propojila balkonovými dveřmi s terasou.

Další zásadní změnou byly radiátory, protože nejsou hezké a jen překážejí. V bytě proto vystřídalo klasické topení podlahové. Pak už mohla zařizovat.

„I když mě moje práce velmi baví a našla jsem se v ní, chybí mi v ní tvořivost, proto si ji kompenzuji svým hobby,“ přiznává s úsměvem. „Vždycky jsem byla spíš tvořivá duše a chybělo by mi, kdybych nemohla vymýšlet, jak co zařídit.“

Miluje bílou, šedou, béžovou a odstíny dřeva. V bytě použila střídmou barevnost, protože působí klidně a čistě. I vzhledem k tomu, že kombinovala různé styly, chtěla docílit kompaktnosti hlavně barevností, což se jí podařilo. Přiznává ale, že vždycky nebylo jednoduché najít věci přesně podle jejích představ.

Článek vznikl ve spolupráci s časopisem Nové Proměny Bydlení.

Fotogalerie
14 fotografií

Nové Proměny Bydlení