Pokud jde o jízdu autem, psi jsou na tom podobně jako lidé. "Někteří to z nějakého důvodu vyloženě nemají rádi, jsou z toho nervózní, jiným se zase dělá špatně, můžou úplně stejně jako lidé i zvracet. A potom jsou psi, kterým je to úplně jedno. Celou cestu prospí, ani o nich nevíte," říká veterinární lékařka.

 

Můžeme psa na cestu nějak připravit a čím vším mu dlouhou jízdu zpříjemníme? Proč někteří psi potřebují častější zastávky na toaletu? A nebylo by psovi lépe, kdyby zůstal doma a starala se o něj kamarádka něbo někdo z rodiny? Probrali jsme také, co všechno by měla obsahovat cestovní lékárnička pro psa a co dalšího si připravit předem. "Určitě si zjistěte, kde jsou v letovisku veterinární kliniky, a osobně bych si to rozdělila na ty, které mají pohotovost, a na ty, které pejska ošetří přes den," radí Alexandra Bulková s tím, že jinak, pokud se nedejbože na dovolené něco stane, začnete teprve na mobilu hledat pomoc, a přitom už jste mohli být na cestě na veterinu. Nemluvě o tom, že nemusíte mít signál.

Co ještě řešit, než vyrazíte se psem na dovolenou? Celý rozhovor s veterinární lékařkou Alexandrou Bulkovou si pusťte ve videu v úvodu článku.