Březen

Jarní zemědělec

Kdy? 22. – 26. března 2023

Kde? Výstaviště Lysá nad Labem.

Již po padesáté šesté se koná zahrádkářská, zahradnická a zemědělská událost. Jako každoročně  se můžete těšit na bohaté zahradnické trhy. V prodeji bude široký sortiment okrasných i ovocných dřevin, růže, cibuloviny, osiva, sadba, balkonové rostliny, jahodníky či trvalky, skleníky, pařníky, zahradní nábytek, pergoly a velký výběr zahradní techniky. Téměř 200 tuzemských či zahraničních vystavovatelů nabídnou to nejlepší ze svého sortimentu. Myslí tu i na děti. K vidění budou nejen mláďátka zvířátek, která žijí běžně u nás na farmách, ale připravena bude také naučná stezka.

Autor: for-garden.cz

For garden

Kdy: 30. 3. - 2. 4. 2023

Kde: Výstavište Praha Letňany

Veletrh přinese nabídku všeho, co k dokonalé zahradě patří. Inspirovat se můžete produkty tradičních firem i novinkami z oboru zahradního nábytku přes stavební materiály, podlahové krytiny nebo sortiment pro budování teras a venkovních kuchyní, až po zavlažovací systémy nebo technologie jako biobazény a jezírka. Akce se uskuteční souběžně  s veletrhy FOR INTERIOR (nábytek, interiéry, bytové doplňky) a DESIGN SHAKER (to nejlepší z interiérového designu). Na jednu vstupenku budete tak moct navštívit hned 3 zajímavé veletrhy.

Duben

Tržnice Zahrady Čech

Kdy: 5. 4. - 9 .4. 2023

Kde: Litoměřice - výstaviště Zahrada Čech

35. ročník jarní prodejní výstavy potěší všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody. Najdete tu oblíbený tradiční sortiment jako je sadba, květiny, cibuloviny, zahradní nářadí, zahradní technika, zahradní nábytek, hnojiva, postřiky, potraviny, přírodní léčiva a řadu dalšího.

Autor: Zahrada Čech

Dům a zahrada

Kdy: 13. 4. - 16. 4. 2023 

Kde: Louny - Výstaviště

Tento veletrh je zaměřen na průřez všemi zahradními obory (projekty, realizace a údržba zahrad, jejich vybavení, zahradní nábytek, technika, závlahy, krby, drobné stavby, dekorace atd. Těšit se můžete na třista prodejců okrasných rostlin, bylinek, keřů, zeleniny, cibulovin, zahradního nářadí, zahradní techniky, zahradního nábytku, hnojiv, postřiků, potravin, přírodních léčiv, ale i stavebního materiálů nebo bazénů.

Autor: www.flora-ol.cz

Flora Olomouc

Kdy: 20. – 23. dubna 2023

Kde: Výstaviště Flora Olomouc

Pokud milujete květiny všeho druhu, pak si určitě nenechte ujít největší svátek květin- mezinárodní květinovou a zahradnickou výstavu Flora Olomouc 2023. Čeká na vás záplava jarních květin pestrých barev a tvarů i Mezinárodní výstava bonsají a suiseki. Připraveny tu budou i velké zahradnické trhy, několik gastrozón a pestrý doprovodný program. Ten mimo jiné zahrnuje workshopy, hudební vystoupení, aktivity pro děti a také odpočinkové zóny. 

Autor: www.vcb.cz

Floria Jaro 2023

Kdy: Výstava se koná ve dvou etapách – 28.  4. až 1. 5. a 5. až 8. 5. 2023

Kde: Výstaviště Kroměříž

Výstavy Floria v Kroměříži patří mezi největší zahradnické výstavy v České republice a letos se koná již po 45. Na výstavě nakoupíte vše potřebné pro dům i zahradu od stovek prodejců z celé České republiky i ze zahraničí. Okouzlí vás tematicky vyzdobené pavilony tisíci květinami. Vystupují zde přední hvězdy hudební scény a otevřeny jsou desítky stánků a restaurací s širokou nabídkou občerstvení. Při letošní jarní výstavě vás navíc překvapí nově vybudovaná voliéra s okrasným ptactvem, která je zakomponována do relaxační zahrady.

Květen

Hobby

Kdy: 11. 5. - 14. 5.2 023

Kde:  České Budějovice - Výstaviště

Druhá největší výstava v Jižních Čechách se letos koná už po třicáté a na své si přijdou všichni domácí kutilové a zahrádkáři. Nakoupit tu můžete spoustu druhů sazenic, semen, stromků, keřů, ale i vybavení na zahradu, nebo potřeby do domácnosti. V prodeji budou také zavlažovací systémy, motorové pily, křovinořezy, sekačky, zahradní nábytek, skleníky,  krby apod.

Autor: www.flora-ol.cz

Červen

Růžová zahrada

Kdy: 15. 6. - 18. 6. 2023

Kde:  Lysá nad Labem - Výstaviště

Všichni milovníci růží by si neměli nechat ujít tuto tradiční celostátní výstavu. Čekají na ně novinky ve šlechtitelské práci i kouzelná aranžmá řezaných i rostlých růží. Odborníci poradí jak na choroby a škůdce našich zahrad a prodejci nabídnou tisíce daších letních květin.

Vyznání růžím

Kdy: 10. 6. - 12 .6. 2023

Kde: Výstaviště Flora Olomouc

Krásná slavnost zasvěcená těmto půvabným rostlinám se koná také v olomouckém rozáriu. Během akce ho budou zdobit tisíce keřů růží smyslné vůně a nespočet barevných odrůd. Můžete se těšit na neopakovatelnou atmosféru a samozřejmě i bohatý program v podobě floristických show, rostlinolékařských přednášek, okouzlujících květinových objektů a workshopů.

Autor: www.vystavistekromeriz.cz

Srpen

Floria Léto 2023

Kdy: 11. 8. - 13. 8. 2023

Kde: Kroměříž - Výstaviště Floria

Veletr Floria se koná nejen na jaře, ale i létě a na podzim. A najdete tu opravdu vše pro všechny zahradníky a zahrádkáře. Nebude chybět unikátní expozice tisíců květin. Desítky prodejců okrasných rostlin, bylinek, zeleniny, řemeslných výrobků a podobného zboží. Nakoupíte tu vše potřebné pro dům a zahradu. A navštívit budete moct také expozice kaktusů, sukulentů a balkonových rostlin nebo výstava drobného zvířectva a okrasného ptactva.

Země živitelka

Kdy: 24. 8. - 29. 8. 2023

Kde: České Budějovice - Výstaviště

Na konci léta se již tradičně koná největší a nejvýznamnější agrosalon zaměřující se na zemědělský sektor napříč všemi jeho obory v České republice a na Slovensku.  Na jednom místě najdete nejširší nabídku zemědělských oborů (novinky z oborů zemědělské techniky, myslivosti, včelařství, rybářství, potravinářství nebo chovu hospodářských zvířat, komplexní prezentaci zemědělství od historie po současné trendy, i novinky v oblasti výzkumu a vzdělávání). Po celou dobu Země živitelky probíhají odborné semináře, programy i bohatý doprovodný program.

Autor: www.mkz-ltm.cz

Září

Zahrada Čech

Kdy: 8. 9. - 13. 9. 2023

Kde: Litoměřice - Výstaviště

Známý veletrh zaměřený na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody bude trvat 6 dní a návštěvníci se mohou v Litoměřicích těšit na pestrost v sortimentu jednotlivých vystavovatelů, řadu novinek i bohatý kulturní program.

Autor: istock.cz

Jiřínkové slavnosti

Kdy: 8. 9. - 10. 9. 2023  

Kde: Lysá nad Labem - Výstaviště

Milujete Jiřiny, královny podzimních zahrad? Pak určitě zavítejte v září na výstaviště v Lysé nad Labem. 20 000 odrůd již bylo vyšlechtěno a mnoho z nich jich uvidíte právě na 11. ročníku Jiřinkových slavností.

Říjen

Podzimní zemědělec

Kdy: 5. 10. - 8. 10. 2023

Kde: Lysá nad Labem  

Jedná o jednu z nejoblíbenějších lyských výstav mezi širokou veřejností.  Těšit se můžete na podzimní zahradnické trhy, kde si vyberete  z nepřeberného množství okrasných i ovocných dřevin, keřů a květin, sadby, hnojiv a zahradnické chemie, nářadí a nástrojů pro zahradnické práce i drobné mechanizace. Souběžně s touto výstavou bude probíhat celostátní výstava hospodářských zvířat Náš chov včetně prodejní výstavy drobnochovatelů.

Autor: www.flora-ol.cz

Klenoty pralesa

Kdy? 21. 10. - 5. 11. 2023

Kde?  Olomouc - Sbírkové skleníky Výstaviště Flora

Nenechte si také ujít stovky kvetoucích orchidejí a jiných tropických rostlin s pestrobarevnými květy všemožných tvarů. Výstava je navíc prodejní a tak se nějakou krásnou rostlinu můžete i odnést domů.