Swapy a blešáky

Autor: iStock

Na sociálních sítích se roztrhl pytel s různými swapy (výměnami), nebo blešími trhy, kde můžete oblečení prodat nebo vyměnit. Hledejte lokální trhy, na které se snadno dostanete a nebudete se dřít s těžkou taškou daleko. Seznámíte se tak se sousedy ze stejné lokality a ještě se zbavíte nepotřebného oblečení a domů si přinesete nové kousky. Samozřejmě můžete zkusit online verzi blešáku − třeba Vinted. Tady můžete prodávat své oblečení se zárukou, že vás nikdo neokrade.

Kontejnery na oblečení a second handy

Autor: iStock

Nejznámější a léty ověřená možnost, jak vdechnout druhý život oblečení, ale i doplňkům a hračkám jsou kontejnery na oblečení, nebo second handy. V dnešní době je velmi populární třeba Šatník v pražských Holešovicích, kde podporují uprchlíky z Ukrajiny, ale lepšími kousky můžete obdarovat i Be Charity Shop Báry Nesvadbové, nebo obchůdky Sue Ryder, kam můžete zanést i potřeby pro domácnost.

Přešití

Zručnější z nás si umí kousky přešít, zkrátit, nebo předělat k obrazu svému. Z pánské košile může být krásná letní sukně, nesedící a velké kalhoty se po zúžení stanou vaším nejoblíbenějším kouskem. Inspiraci jak na to, můžete opět hledat na sociálních sítích. My se nemůžete nabažit profilu Vedu_clothing

 

Z dupaček hračky

Staré dupačky, bodýčka a dečky ve vás vyvolávají vzpomínky, jak rychle ten čas letí? Pokud kolem sebe nemáte žádnou maminku, která by využila oblečení pro své děti, můžete si z něj na památku ušít hračku. Ať už se rozhodnete pro zvířátka nebo patchworkovou deku, garantujeme vám, že se rázem stane tento kousek rodinným pokladem. I my pro vás máme návod, jak využít starou mikinu s nášivkou, která pak bude sloužit vaší ratolesti dál:

Video
Video se připravuje ...

Recyklace staré mikiny video: Věra Exnerová, hudba: Sweet Hudebník: LiQWYD URL: http://www.soundcloud.com/liqwyd

Doplňky do bytu nebo oblečení pro psa

Bavlněné košile nebo i povlečení můžete využít na výrobu voskovaných ubrousků, které se stanou nepostradatelným parťákem při výletech, nebo při ukládání potravin do lednice. Nesmíme zapomenout ani na naše čtyřnohé miláčky. Stačí pár šikovných rukou, nůžky, jehla a nit a pejsek už nebude "klepat kosu" venku díky parádnímu svetříku ušitému přímo na míru!

Autor: iStock

Stylové oblečení za skvělé ceny najdete také na našem Blesk Bazaru.