Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak správně prát podprsenku? 6 užitečných tipů, které musíte znát

/
  • (istock.cz)
    22. ledna 2023 ● 06:00

    Pořídila jste si nové krásné prádlo? Dobře padnoucí podprsenka je jako nalezený poklad. Poradíme vám, jak se o ni starat, aby vám vydržela co nejdéle.

    Je to lehčí, než si myslíte. Pamatujte, že správným zacházením během praní udržíte stále ten stejný tvar podprsenky a nepomačká se. A jak to teda zařídit, aby vám vaše oblíbené podprsenky zůstaly hezké co nejdéle?

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Nezanedbávejte výběr podprsenky: Špatná velikost ohrožuje vaše zdraví! Petr Cífka/BPŽ

     

  • 1.

    Ruční praní

    Autor: istock.cz

    Nejšetrnější alternativou je ruční praní. Při této metodě se na podprsence nevytvoří žmolky a kostice se nezkroutí. A jak postupovat? Nejdříve ji nechte asi patnáct minut namočenou ve vodě, která by měla mít teplotu asi třicet stupňů. Horká ani studená voda nedělá látce dobře. Po odmočení každý kousek promněte mezi prsty, soustřeďte se na ramínka, která bývají nejvíce špinavá. K praní v ruce je vhodné použít dětský šampon nebo šetrný prací gel.

  • 2.

    Podprsenku nevěšte

    Autor: istock.cz

    Sice je snazší pověsit ji na šňůru, ale odborníci doporučují podprsenku sušit ve vodorovné poloze, neztratí tak tvar. Rozložte ji třeba na ručník položený na sušáku. Nikdy ji nesušte v sušičce ani na topení.

  • 3.

    Perte na 30 °C

    Autor: istock.cz

    Podprsenku perte při nízké teplotě, maximálně na 30 °C. Nastavte program na praní jemného prádla nebo na ruční praní, pokud ho nemáte, vyperte ji na nejnižší teplotu. Podprsenky nikdy neždímejte. Jsou vyrobeny z jemné tkaniny, která uschne sama velmi rychle.

  • 4.

    Sáček na praní

    Autor: istock.cz

    Hezké prádlo nepatří zrovna mezi nejlevnější kousky, a proto si na praní podprsenky v pračce pořiďte sáček z jemné síťoviny, který zabrání zamotání podprsenky do ostatního prádla. Ochrání ramínka před roztažením v případě, že by se omotala kolem ostatního oblečení, zabraňuje zaháknutí háčků do jiného oblečení a vytahávání nití a pomůže ochránit pračku v případě vypadlé kostice.

  • 5.

    Vyberte šetrný přípravek

    Autor: istock.cz

    Při praní podprsenek používejte prášek, nejlépe tekutý, na jemné prádlo. V žádném případě nepřidávejte aviváž. Podprsenky jsou vyrobeny z elastických materiálů, které aviváž ničí, a poté tak ztrácejí svou pružnost.

  • 6.

    Nemíchejte barvy

    Autor: istock.cz

    I zde platí, že různé barvy nepatří do jedné pračky. Bílé či tmavé kousky perte odděleně, abyste předešla tomu, že by bílá nebo světlá podprsenka zašedla.

     

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy