Ty a zahrada – je to pro tebe známé prostředí, nebo novinka?

Vyrůstala jsem na zahradě, kde byla spousta ovocných stromů. Jako dítě mě samozřejmě žádné zahradničení nebavilo. Asi jsem ještě nebyla správně s přírodou spojená, jako jsem teď. 

K čemu tě přivedlo chalupaření?

Bydlím v Praze v paneláku, musím říct, že za dobu, co jezdím na chalupu, jsem se naučila spoustu věcí. Třeba jak sázet kytky, hrabat se v hlíně, to byl vždycky můj sen. Když jsem zpívala čtyři roky s Helenkou Vondráčkovou, tak ona vždycky říkala „jéje, já mám ještě hlínu za nehty, jak jsem sázela", a já si to taky moc přála. 

Fotogalerie
15 fotografií

Když si člověk představí chalupu se zahradou, málokdy si představí louku, pole, les. Není tu žádný plot.

Jasně, že to všechno k chalupě nepatří, ale je hezké si představovat, že to všechno je naše (smích). Máme rádi výhled, nemám ráda uzavřené prostory, takže ten plot tu záměrně není.

Letos jste si zasadili stromy, jaké jste zvolili?

Sázeli jsme jablíčka, třešně, tvoříme si takový mini sad. Těším se, až začnou plodit. Já tedy všechno jím čerstvé nebo peču. Ještě jsem nezavařovala, ale když  bude někdy hodně úrody, tak se to naučím.

Obývák je plný kytar a stojí tu i bicí.

Přítel píše texty, hraje skoro na všechno, kromě toho, co jsi  vyjmenovala, také na trubku, jeho dcera hraje na flétnu a klarinet, moje děti zpívají, takže my jsme taková muzikálová rodina. 

Kuchyni vévodí krásná kachlová kamna, jsou funkční?

No jeje, Jarda, kromě toho, že je muzikant, je také mistr kamnář a tato kamna postavil sám. Pečeme v nich, topíme v nich, v zimě u nich všichni sedíme. Je to moc fajn. 

Na chalupě je vždycky spousta práce, proto stavíte i relaxační zónu?

Bude tu sauna, místnost s kulečníkem nebo pinčesem, bude tu i prostor na grilování, abychom měli hezké místo na setkání s dětmi a přáteli.

Celý rozhovor s Magdou Malou najdete v novém čísle časopisu Blesk Hobby. Dozvíte se v něm také vše o vyběru štípače na dříví, o tom, jak připravit květiny na stěhování ze zahrady do bytu nebo kdy je ideální čas na sázení růží. Časopis plný skvělých rad, tipů a inspirace koupíte v každé trafice nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku.