Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nenechte si pít krev. Osm přírodních repelentů, které zaručeně zabírají!

/
  • (iStock)
    24. srpna 2022 ● 06:00

    Také vám komáři pijí krev? Lítají neustále kolem vás a vy se jen škrábete a šílíte a svědí vás celé tělo? Než se rozhodnete koupit si repelent v lékárně či obchodě, vyzkoušejte ten přírodní.

  • 1.

    Šanta kočičí

    V jedné studii na univerzitě v Iowě zjistili, že esenciální olej pocházející z šanty kočičí, bylinky, kterou milují kočky a která je i lehce halucinogenní, odpuzuje komáry i šváby. Olej se dá snadno koupit nebo i vyrobit a pak se jím můžete potírat.

  • 2.

    Česnek

    Jezte hodně česneku. Komáři ho nemůžou vystát! Budete tak páchnout, že se neodváží vás otravovat. Vaše krev jim prostě nebude chutnat.

  • 3.

    Organický sójový olej

    Sójový olej je levný a snadno dostupný, i proto je to vynikající volba způsobu, jak se chránit proti komárům. Navíc hydratuje pokožku stejně jako krém. Složky sóji můžou také zpomalit růst ochlupení.

  • 4.

    Lotos

    Je účinný k odehnání komárů a pomáhá zabíjet i larvy! Vysaďte si ho v rybníčku na zahradě a komáři se vám vyhnou obloukem. Silice z květů je pochopitelně také velmi účinná.

  • 5.

    Citronela

    Použijte pouze čistý esenciální olej z citronely, to je lidový název pro tzv. citronovou trávu (voňatku citronovou). Lze jej koupit v bylinkářství nebo si jej lze  vyrobit a používat jako repelent. Je to podobné jako s šantou kočičí.

  • 6.

    Levandule

    Levandulová silice voní skvěle a je běžně používána jako efektivní repelent proti komárům. Je nejlepší zředěná s mandlovým nebo kokosovým olejem.

    Postup na výrobu levandulového repelentu najdete ve videu:

    Video
    Video se připravuje ...

     Videohub

  • 7.

    Černý pepř

    Nový výzkum ukazuje, že extrakt z černého pepře je účinný proti komárům. Dříve se také používal místo pepře výtažek z alkoholu.

  • 8.

    Olej ze semen

    Podle jedné studie je olej ze semen indického stromu neem (tzv. nimbový olej) zaručeně účinnější než normální repelent. Koupíte ho rovněž v bylinkářství.

Témata

Repelent silice Iowa

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy