Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Jak vybrat to pravé dětské hřiště?

/
  • (archiv firem/Marimex)
    26. května 2021 ● 06:00

    Pobyt na čerstvém vzduchu a pohyb je pro děti velmi důležitý. Bez her na hřišti s kamarády, by dětství nebylo ono. Hraním se děti učí, rozvíjejí základní dovednosti i představivost. Na hřišti si děti vytváří svůj svět a i nemožné se stává reálným. Poradíme vám jak dětem vytvořit bezpečný prostor pro hraní!

    Dětská hřiště Marimex jsou ideálním místem pro zhmotnění dětských fantazií. Malé i velké děti díky nim mohou trénovat obratnost, motoriku i sílu. Stačí jen vybrat optimální sestavu dle preferencí a věku dítěte. Dřevěné dětské sestavy jsou perfektním rozptýlením pro děti, krásným doplňkem zahrady, ale také mohou pořádně potrápit rodiče při výběru. Dřevěných hřišť je totiž na trhu nepřeberné množství. Níže najdete několik tipů na to, jak vybrat ideální dětské hřiště.

  • 1.

    Nepodceňujte bezpečnost

    Autor: archiv firem/Marimex

    Veškeré komponenty jsou vyrobeny z robustního plastu, odolného kovu a kvalitního borovicového dřeva, které je povrchově ošetřeno proti nepříznivým vlivům počasí. Všechna dětská hřiště splňují normy EN 71 Bezpečnosti hraček.

     

  • 2.

    Prostorové možnosti zahrady

    Autor: archiv firem/Marimex

    Hřiště by mělo mít takové rozměry, aby mezi ním a dalšími prvky na zahradě byl ještě volný prostor. Je potřeba myslet na místo doskoku ze skluzavky, oblast pro houpání a obecně na vytvoření příjemného hracího zákoutí pro děti.

  • 3.

    Vyberte kvalitní materiál

    Autor: archiv firem/Marimex

    Dětské hrací sestavy jsou vyráběny zejména z kovových, plastových a dřevěných materiálů. Vždy je dobré se přesvědčit, že materiály jsou kvalitní i odolné a dřevěné prvky jsou ošetřeny proti nepříznivým vlivům počasí.

  • 4.

    Typ hřiště

    Autor: archiv firem/Marimex

    Většina hřišť je vhodná pro malé i velké děti. Díky pestrému vybavení mohou trénovat obratnost, motoriku i sílu. V případě, že máte dětí více, doporučuje se zaměřit na kapacitu počtu dětí, které mohou hřiště užívat najednou.

  • 5.

    Prvky

    Autor: archiv firem/Marimex

    Milují vaše děti houpání, nebo se spíš rády sklouznou? Hřiště se skládají z různorodých prvků. Věží, domečků, houpaček, skluzavek, pískovišť, lezeckých stěn, žebříků, šplhacích lan a tyčí. Hřiště byste vždy měli vybírat podle preferencí a koníčků dětí. Pro někoho je primární houpačka, jiný nedá dopustit na skluzavku.

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy