Mezi místa, kterým byste měli věnovat větší pozornost, patří přednostně kuchyně a koupelna. Obě místa jsou často využívaná a špína jako by snad sama přicházela a usazovala se v těchto prostorách s nevídaným zalíbením. Vaším cílem by tak měl být chytrý úklid celé domácnosti se zaměřením na zmíněné místnosti, který bude efektivní, aby Vám úklid netrval celou věčnost, a zároveň dlouhotrvající, abyste ho nemuseli absolvovat šestkrát do roka.

Kuchyň

Čistota kuchyně je důležitá zvláště v bytech, kde je sloučená kuchyň a obývací pokoj v jednu místnost, neboť zde se nejčastěji schází návštěvy. Ale i když máte variantu s kuchyní zvlášť, úklidu se nevyhnete. Kuchyni využíváme hned několikrát denně – nejčastěji k přípravě jídla. Míchání, šlehání, mixování, smažení – takové aktivity pro nás obyčejně znamenají, že budeme v kuchyni trávit více času, a to nejenom předváděním kulinářských dovedností, ale i následným úklidem.

Drhnout a leštit okolí trouby nebo indukce je téměř každodenní rutinou všech kuchařů a kuchařek. Stopy po prskajících pánvích a bublajících hrncích ale do jarní kuchyně nepatří. Kuchyně by měla zářit čistotou a nerezové spotřebiče by se měli lesknout.

Čistící prostředky Larrin
Autor: Druchema družstvo pro chemickou výrobu

Koupelna

Druhé podstatné místo představuje koupelna, kde je zapotřebí zaměřit se hned na několik oblastí k úklidu. Protože koupelny bývají často vydlaždičkované, je důležité mít čisté spáry. Ty vyžadují hodně mechanické práce, ale jejich čistota zásadně ovlivňuje vzhled celé koupelny. Zároveň je třeba zbavit se vodního kamene, který se tak rád usazuje na kohoutkách nebo jen zůstává po kapkách vody na dlaždičkách v okolí sprchy či na sprchové zástěně. Po mýdle zůstávají v umyvadle, vaně či sprchovém koutě zase usazeniny. A v neposlední řadě se v koupelně setkáváme se rzí. Kvůli vlhkému prostředí se v koupelnách navíc daří různým plísním a bakteriím, takže desinfekce a udržování čistoty je v této části domova velice důležité! I v koupelně léto přivítáte nejlépe dlouhotrvající čistotou a vysokým leskem

Výše zmíněné postupy zajistí letní úklid, se kterým Vám pomohou kvalitní přípravky. Tak uklízejte chytře společně s námi!

Úklidovou poradnu přináší Larrin, značka českých čisticích prostředků. Uklízejte chytře!