Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak prostřít na zahradní oslavu? 7 stylových aranžmá pro vaši párty

/
  • Květinová tabule je jednoduchý, ale efektní způsob, jak dodat události slavnostní atmosféru.
    Květinová tabule je jednoduchý, ale efektní způsob, jak dodat události slavnostní atmosféru. (Gardening etc.)
    30. července 2022 ● 06:00

    Užijte si párty na zahradě ve velkém stylu. Přinášíme vám sedm nápadů, jak ohromit vaše hosty. Ať už slavíte narozeniny, příchod potomka, výročí svatby nebo jen to, že jste se po čase zase hezky sešli...

    Následující nápady pokrývají širokou škálu příležitostí. Můžete se jimi inspirovat třeba i pro tak mimořádnou událost, jako je svatba, pokud ji organizujete vlastními silami. Přinášíme jednoduché, ale efektní tipy, které upoutají pozornost a sklidí úspěch. Protože kouzlo vždy tkví v detailu!

  • 1.

    Vesele a hravě

    Autor: Bunting & Barrow

    Narozeninovou párty pro potomka, ale nejen tu, můžete pojmout barevně a s vtipem. Slaďte výzdobu stolu s ostatními dekoracemi na terase nebo v zahradě. Veselé barevné girlandy s praporky, papírové lampiony, ubrousky, jmenovky, ubrus nebo běhoun, zkrátka cokoli vás napadne. Můžete také složit různé figurky origami z barevného papíru – fantazii a kreativitě se meze nekladou.

     

    NÁŠ TIP: Abyste doladili i příbor, olepte rukojeti běžného každodenního příboru barevně ladící washi páskou. A není třeba vytahovat žádný sváteční!

  • 2.

    V záplavě květů

    Autor: Gardening etc.

    Tato dekorace vypadá velkolepě, přitom je to tak jednoduché! Nachystejte si spoustu menších skleněných váziček, ale úplně klidně postačí obyčejné lahve od mléka nebo skleničky od jogurtů. Naplňte je vodou a naaranžujte do nich pěkné řezané květy ze zahrady nebo půvabné luční kvítí. Pěkně bude vypadat, když vysoké štíhlé svíčky ve svícnech sladíte do stejných odstínů. Ale klidně postačí i bílé, šedé nebo béžové kousky.

  • 3.

    Stylová vintage oslava

    Autor: Butlers

    Toto ladění se hodí stejně tak pro narozeninovou párty, jako pro svatební hostinu v úzkém kruhu. Nejlépe se pořádá na chalupě, kde se najde nějaký ten starý stůl a židle po babičce. Na stůl „hoďte“ lněný ubrus a prostřete na něj starožitný porcelánový servis, sklenky z vroubkovaného skla nebo se zlatým zdobením a etažér s dortem či nadýchanými cupcaky. Pokud nemáte vlastní zásoby vintage kousků, koukněte do nabídky fundusu Eterle, kde vám je rádi za úplatu propůjčí.

     

    NÁŠ TIP: Opravdu stylově bude oslava vypadat, když židle zútulníte bílými kožešinkami a ovážete mašlemi z tylu.

  • 4.

    Stolování v ležérním stylu

    Autor: Möbelix

    Ozvláštnit můžete také tím, že ji pojmete tak trochu v piknikovém stylu. Sestavte z palet nízký stoleček (nebo stolečky – výhodou je, že co se týče délky, omezuje vás jen počet palet), postavte ho na velkou deku a kolem rozmístěte pohodlné podsedáky a polštářky. Pak už stačí jen běhoun v neutrálním odstínu a sladěné textilní ubrousky. Na těch krásně vynikne barevné nádobí a broušené skleničky. Výsledek dolaďte dřevěnými svícny a éterickou vázou s květinami.

  • 5.

    Odpolední koktejl

    Autor: Butlers

    Chcete spíše neformální párty, kde hosté postávají a přecházejí jeden ke druhému v družném rozhovoru a se sklenkou v ruce? V tom případě se inspirujte anglosaskou tradicí odpoledního setkání na koktejl. Vytvořte centrální bar a švédský stůl, kde si hosté mohou z etažérů brát jednohubky, namíchat si vlastní salát a natočit limonádu z půvabného retro zásobníku s kohoutkem. Do kyblíku s ledem umístěte lahve vína a pro milovníky něčeho ostřejšího nachystejte karafu s whisky nebo bourbonem.

     

    NÁŠ TIP: Po zahradě vytvořte pár koutků na sezení (třeba ze skládacích lehátek nebo bean bagů), kde roli stolku může hrát třeba i bedýnka od vína. Rádi ho využijí ti, kteří už budou dlouhým postáváním znaveni nebo omámeni alkoholem.

  • 6.

    Když se setmí

    Autor: House Doctor

    Sejdete se až později večer? Udělejte tedy slavnost světel. Kolem stolu rozvěste lampiony a světelné řetězy, doprostřed stolu postavte skleněné svícny a kovové nebo bambusové lucerny. Pár větších luceren můžete umístit i vedle stolu. Efektně bude vypadat, když budete lucerny i nádobí ladit do tmavších tlumených tónů, jako je hnědá, měděná, antracitová nebo taupe. Lavice i židle vystelte měkkými přehozy nebo sedáky a nezapomeňte na teplé přikrývky, do kterých se hosté mohou zachumlat. Pro kontrast použijte kousky ve světlé krémové nebo s drobným černobílým dekorem.

  • 7.

    Pestrobarevná tropická

    Autor: IKEA

    Atmosféru dovolené vytvoříte ubrusem s motivem palmových listů a pestrými barvami. Nad stůl zavěste girlandu z exoticky vyhlížejících květů, třeba orchidejí, a prostřete barevným nádobím z glazované kameniny (v případě dětské párty to samozřejmě může být i plast). Nachystejte osvěžující domácí bezovou limonádu s citronem nebo výbornou šťávu z rybízu do lahví s pákovým uzávěrem. Servírujte ve vysokých sklenicích nebo nízkých sklenkách na šampaňské ozdobených plátkem citronu, případně trsem rybízu.

     

    NÁŠ TIP: Jako dekoraci na stůl použijte citrony celé. Jejich sytá žlutá bude nádherně kontrastovat s bílým běhounem či látkovými ubrousky. Skvěle se na stole bude vyjímat také mísa s nakrájeným melounem.

     

    Doplňky na tu nejlepší zahradní party vybírejte také na našem Bazaru Blesk.

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy