Věděli jste, že tma je pro náš spánek důležitá? Čím větší tma, tím kvalitnější spánek vás čeká, a tím odpočatější ráno budete. Navíc nekvalitní spánek ovlivní vaši náladu a taky zvyšuje sklony k tloustnutí!

Když nejsou po ruce zatemňovací závěsy nebo vás ruší světla v letadle, je tu řešení v podobě klapek na oči, které tmu vykouzlí kdykoli a kdekoli. Jejich ušití je navíc extrémně snadné a rychlé, přesvědčte se…

Na klapky budete potřebovat:

  • bavlněnou látku nebo len (vyhněte se hrubým látkám, které nejsou na jemnou kůži kolem očí vhodné)
  • vatelín na vyztužení
  • 1 cm širokou gumu (délku si zaměříte podle obvodu vaší hlavy)
  • špendlíky, nitě, nůžky
  • papír a tužku na střih

Postup:

1.      Na papír si namalujte tvar budoucích klapek, raději větší než menší, aby klapky dobře držely a nikde neodstávaly.

 

2.      Střih vystřihněte a obkreslete 3x (na vatelín, vnitřní i vnější látku klapek).

 

3.      Vrstvy poskládejte na sebe takto: vatelín, vnitřní a vnější látka líc na líc. Mezi ně ještě vložte gumu a vše sešpendlete.

 

4.      Na stroji prošijte po obvodu, ale na horní straně nechte zhruba 5 cm volně nesešitých na přetočení na líc. Po sešití obstřihněte cik-cak nůžkami a v místě, kde bude nos, látky prostřihněte až ke švu.

 

6.      Přetočte na líc a pořádně srovnejte. Sešpendlete neprošitou část k sobě a opět celé klapky po obvodu prošijte. Začistěte nitě a máte hotovo. Přejeme krásné sny!

Tip redakce:

Na klapky můžete zrecyklovat i staré pyžamo nebo povlečení. Skvěle se budou hodit i staré huňaté mikiny nebo trička.

Chcete si klapky na oči raději koupit? Vyzkoušejte náš Blesk Bazar.